Bezpajumtnieks un bagāta atraitne. Mīla, kaisle vai viltus spēle?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook/ David Foute

Vīrietis bezpajumtnieks pārcēlies dzīvot pie daudz vecākas, turīgas sievietes – tas ir mīlas stāsts vai tumšāku nodomu vadīts aprēķins? To noskaidrot vēlējās raidsabiedrība BBC.

Kerolīna Holande bija 80 gadus veca bagāta atraitne, kura dzīvoja Kalifornijas pludmales kūrortā, kad satika Deividu Fūtu, 23 gadus jaunāku vīrieti.

Viņi iepazinās, kad Deivids viņas mājās sāka veikt dažādus gadījuma darbus. Jau pēc dažām nedēļām abi kļuva par pāri un visiem ziņoja par savu kvēlo mīlestību.

Kerolīna apgalvoja, ka nekad nebija gaidījusi, ka savā vecumā spēs tik nopietni iemīlēties svešiniekā vai izveidot romantiskas un seksuālas attiecības.

“Visi draugi zina, ka Kerolīna ir mana meitene. Es nepalieku ārā vēlu, jo man ir pie kā doties mājās,” BBC apgalvoja Deivids.

Tomēr Kerolīnas meitas notiekošo redzēja citā gaismā – viņas uzskatīja, ka vīrietis vēlas viņu māti apkrāpt un salauzt viņas sirdi.

“Vecuma atšķirība mani patiešām traucēja – tas bija pirmais sarkanais karogs. Kāpēc kādam tādā vecumā jāizturas, it kā būtu Kerolīnā iemīlējies, ja vien viņam nav kur palikt?” aizdomas par abu savienību neslēpa arī sievietes brāļameita.

Pats Deivids un Kerolīna turpināja uzskatīt, ka tiek nepareizi novērtēti.

Deivids pilsētā, kurā dzīvoja Kerolīna, ieradās kā bezpajumtnieks un dzīvoja piestātnē. Viņš arī neslēpa, ka ir bijis atkarīgs no narkotikām, kā arī iesaistījies narkotiku tirdzniecībā. Tāpat viņš tika apcietināts par sprāgstvielu izgatavošanu, kuru policija sasaistīja ar iespējamu uzbrukumu pārtikas veikalam “Walmart”. Deivids gan bija un joprojām ir pārliecināts, ka lielveikalu ķēde plāno cilvēkos ievietot mikročipus.

Lai gan Deivids apgalvoja, ka ir atmetis narkotiku lietošanu, BBC pētnieciskā žurnāliste pamanīja, ka viņš daudz dzer un smēķē marihuānu.

Kerolīnas meitas Sjūzena un Sallija bija sašutušas par izmaiņām mātes personībā pēc tam, kad viņa satika Deividu. “Viņa bija kā pusaudze, kad viņš parādījās. Viņa visu laiku dīvaini ķiķināja un smējās.”

Meitas ne mirkli neticēja, ka starp abiem valda mīlestība. Viņas redzēja vientuļu vecu sievieti, kurai bija vajadzīgs pavadonis, un cilvēku, kurš to ļaunprātīgi izmantoja.

Aktuāls bija arī jautājums par mantojumu. Ar savu mirušo vīru Džo Kerolīna bija izveidojusi īpašumu portfeli pāris miljonu dolāru vērtībā.

“Tā ir mūsu ģimenes nauda, mani vecāki smagi strādāja, lai to nopelnītu. Vai mums tā būtu jāatdod kādam neveiksminiekam?!” neslēpa sievietes meita.

Kerolīnas meitas mēģināja panākt, ka māti pasludina par nespējīgu pārvaldīt savas finanses.

“Viņi domā, ka man ir Alcheimera slimība. Jā, es aizmirstu daudzas lietas, bet man ir pārāk daudz stresa. Es pati varu pieņemt lēmumus,” tā Kerolīna.

Viņas attiecības ar Deividu atsvešināja sievieti no meitām, tomēr vecā dāma uzskatīja, ka viņai ir visas tiesības pašai izvēlēties partneri. Kerolīna sacīja, ka meitas pēc vīra Džo nāves nekad nav sniegušas viņai nepieciešamo atbalstu: “Viņas pirms Deivida nekad pie manis nebija atnākušas, viņas vispār to nedarīja.”

Šādu notikumu versiju viņas meitas gan apstrīdēja. Sūzena, kas no mātes dzīvo piecu stundu attālumā, sacīja, ka vēlējusies ar māti kopā pavadīt vairāk laika, taču gan viņa, gan māsa Sallija audzina bērnus un strādā pilnas slodzes darbu. “Mēs centāmies viņu iekļaut visā, tomēr māte nelabprāt iesaistījās.”

Pirms Deivida parādīšanās Sallija, kura dzīvoja tuvāk, palīdzēja mātei ar nodokļu deklarācijām un kontu pārvaldīšanu. Tomēr pēc vīrieša parādīšanās Kerolīna pati kontrolēja savas finanses.

Neilgi pēc abu iepazīšanās Kerolīna parakstīja kredītlīgumu ar Deividu, ļaujot viņam iegādāties furgonu 40 tūkstošu ASV dolāru vērtībā. Vaicāta, kas notiktu, ja Deivids pazustu, atstājot viņai visas aizdevuma izmaksas, Kerolīna teica, ka viņai nav iebildumu un viņai vienalga, ko domā meitas.

“Deivids ir labākais, kas ar mani noticis,” apgalvoja sieviete.

BBC izlēma izpētīt Deivida pagātni, atklājot tajā tumšus notikumus.

Vienas vīrieša attiecības bija beigušās, kad viņam radās aizdomas, ka partnere ir neuzticīga, tādēļ viņš sievieti piekāva. Iepriekš viņš bija arī precējies un laulībā nākusi pasaulē meita, kas gandrīz bija nomirusi vecāku nevērības dēļ. Šo bērnu Deivids bija pārdevis pārim, kurš galu galā viņu likumīgi adoptēja.

Raidsabiedrībai Deivids apgalvoja, ka tas viss esot pagātnē un tagad viņš apmeklējot baznīcu, lai dzīvotu labāku dzīvi.

Taču abu stāsts drīz vien sasniedza rūgtu kulmināciju.

Viens no Kerolīnai piederošiem īpašumiem bija zemesgabals ar divām mājām uz tā. Deivids pierunāja īpašumu pārdot, lai gan viena no mājām tika izīrēta Kerolīnas mazdēlam un viņa ģimenei.

Kerolīna bija apsolījusi daļu no 600 tūkstošus ASV dolāru vērtā īpašuma pārdošanas atdot Deividam, lai nodrošinātu viņa nākotni. Pārdošana notika ātri, un čeks gaidīja izsniegšanu, tomēr tajā brīdī Kerolīna tika ievietota slimnīcā ar Covid-19.

Kerolīna pēc Deivida ieteikuma bija atteikusies no vakcinācijas – viņš sievieti pārliecināja, ka vakcinācija esot valdības kontroles rīks.

Līdz brīdim, kad sieviete tika izrakstīta no slimnīcas, Kerolīnas smagais fiziskais un garīgais stāvoklis ļāva meitām iegūt pilnvaroto statusu, ļaujot viņām kontrolēt mātes finanšu lietas.

Drīz pēc tam Kerolīna nomira. “Covid-19 nebija tas, kas viņu nogalināja. Bet tas noteikti nepalīdzēja, jo viņa jau bija savārgusi.”

Meitas Deividam neļāva pēdējās dzīves dienās apmeklēt māti, kā arī neinformēja viņu, kad Kerolīna nomira. Meitas mātei nesarīkoja pat bēres, jo bija sarūgtinātas par atbalsta trūkumu no vietējās draudzes puses.

Sūzena un Sallija joprojām uzskata, ka viņu māte tika izmantota un neviens – nedz ārsti, nedz policija vai aprūpes dienesti – viņām nepalīdzēja.

Deivids pēc Kerolīnas nāves atkal ir bezpajumtnieks, lai gan tagad viņam ir furgons, kuru palīdzēja nopirkt Kerolīna. Tas ir novietots tajā pašā vietā, kur vīrietis dzīvoja, pirms iepazinās ar Kerolīnu. Tagad Deivids cenšas nopelnīt iztiku, pārdodot juvelierizstrādājumus un mākslas darbus, kas izgatavoti no otrreizējām izejvielām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu