Aizsardzības ministrijas rīcībā nodos valsts nekustamo īpašumu Sarkandaugavā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Labklājības ministrija (LM) plāno nodot Aizsardzības ministrijas (AM) valdījumā valstij piederošu nekustamo īpašumu, tādējādi nodrošinot Latvijas Kara muzeja darbību, teikts saskaņošanai iesniegtajā rīkojuma projektā.

Nekustamo īpašumu līdz 2022.gada 31.decembrim savu funkciju nodrošināšanai nomāja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra. Pašreiz nekustamais īpašums vairs nav nepieciešams LM un tās padotības iestāžu funkciju nodrošināšanai.

Pērn septembrī starp VSIA "Šampētera nams", kas ir LM valdījumā esošo nekustamo īpašumu pārvaldnieks, Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centru kā nomnieku un Latvijas Kara muzeju kā lietotāju tika noslēgts nekustamā īpašuma Tilta ielā 9, Rīgā, nomas līgums. Tas tika noslēgts uz laiku līdz 2026.gada 31.maijam vai līdz brīdim, kad nekustamais īpašums tiek pārņemts AM valdījumā.

Nekustamo īpašumu paredzēts nodot AM Latvijas Kara muzeja darbības nodrošināšanai. Muzejs ir AM padotības iestāde, kura atrodas aizsardzības ministra pakļautībā, un tās mērķis ir veicināt sabiedrības izglītošanu un attīstību, vācot, saglabājot, pētot, izstādot un popularizējot ar Latvijas militāro un politisko vēsturi saistītās garīgās un materiālās liecības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu