Vai tiešām dzimstības pieaugumu var veicināt vēlīnās mammas? Ainas Poišas viedoklis

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kā tas ir – dzemdēt pēc 40 gadu vecuma? "Tas ir tikai adekvāti, ka mēs vairs nesteidzamies un mums nav jāpieturas pie senas klišejas - 18 gadi, augstskola, kāzas, bērns, vēl viens bērns un tad jau vidus pāreja. Un tu domā: vai es vispār esmu dzīvojusi?" psihoterapeite Aina Poiša pauž viedokli par vēlīnajām māmiņām un nosauc grūtniecības briedumā ieguvumus.

"Sievietes šodien bieži domā, ka sākumā jātiek galā ar sevi, jo tā nesavtība, ko bērnu audzināšana prasa, labāk padodas, kad esi piepildījis savas intereses, savas vajadzības.

Tavs ego ir ieņēmis atbilstošu lielumu, lai tu varētu tālāk dot kādam, kuram ir tā kā tukšs trauciņš.

No tā viedokļa man liekas, tas ir tikai adekvāti, ka mēs vairs nesteidzamies un mums nav jāpieturas pie klišejas - 18 gadi, augstskola, kāzas, bērns, vēl viens bērns un tad jau vidus pāreja. Un tu domā: vai es vispār esmu dzīvojusi?" raidījumā "Māmiņu klubs" vērtē Aina Poiša.

Arī par vecāku attiecībām 40+ vecumā psihoterapeite izsakās pozitīvi: "Ap četrdesmit tev jau ir karjera, 

tu jau esi apbružājies, un ticams, ka jau izveidojis sev vēlamas attiecības, kurās vari iekāpt vecāku lomās no abām pusēm. Ir briedums zināms."

Poiša padalās arī savā personiskajā pieredzē, jo viņas meita arī dzemdējusi vēlīnā vecumā.

"Es redzu, ka viņa ļoti labi tiek galā - viņa ir daudz mierīgāka un viņai ir vairāk ko dot. Daudz ieinteresējošāka paņemt informāciju filtrējot, nevis kā jaunībā – visu, ko ar karotīti dod mutē un paļauties uz visām instrukcijām. Un paļauties uz savu intuīciju ir mammas lielākā gudrība,"  raidījumā "Māmiņu klubs" apgalvo Poiša. 

Vairāk video skaties te.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu