Internetā pavadītās desmitgades ir pamatīgi norūdījušas, tāpēc arvien retāk kaut kas no izlasītā pārsteidz. Sociālajos tīklos lielākoties jau iepriekš ir zināms, kurš cilvēks ir adekvāts, bet no kura var sagaidīt tikai kārtējās stulbības. Tās reizes, kas tomēr joprojām liek nedaudz atkārties žoklim, parasti ir tad, kad vēsā mierā pilnīgu absurdu publicē kāds, kurš līdz tam šķitis salīdzinoši spriestspējīgs. Pēdējo gadu laikā šādi atgadās arvien biežāk. Šoreiz tā bija žurnāliste Olga Dragiļeva.

Izlasīju viņas ierakstu sociālajos tīklos un aizgāju uzņemt nelielu devu nikotīna, lai apjēgtu nupat redzēto. Pēc tam pārlasīju to pašu ierakstu vēl divas reizes, lai pārliecinātos, ka tur tiešām ir rakstīts tas, kas tur ir rakstīts.

Tātad, žurnāliste bija pārpublicējusi kādu video, kurā redzams, kā pēc Navaļnija nāves krievijā iedzīvotāji devušies nolikt ziedus pie memoriāla politieslodzītajiem. Redzams, ka vietējie likumsargi cenšas pūli salauzt, pat sitot civiliedzīvotājus. Spēcīgs video.

Tomēr jumtu nonesa Dragiļevas pievienotais pavadteksts: “Pūlis kliedz “kauns!” Viņi visi ir ļoti drosmīgi cilvēki, jo represijas ir īstas. Un nav jābūt Navaļnijam – nupat 72 gadus veca pensionāre tika pie 5 gadiem cietumā par 2 “vkontakte” ierakstiem. Cik lielai daļai no pašmāju dīvāna ekspertiem būtu tik daudz drosmes?”

Vēlāk viņa vēl piebilst: “Vai man būtu šāda drosme? Vai es riskētu sapūt kolonijā un nekad vairs neredzēt savu bērnu, atstāt viņu bez mammas? Es patiešām nezinu. Mani ļoti izbrīna cilvēki, kas droši zin, ka viņi rīkotos pareizi.”

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X