Noskaties Ukraiņi iznīcinājuši jaunu un reti sastopamu okupantu raķešu sistēmu (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainas bruņotie spēki Avdijivkas sektorā veiksmīgi iznīcinājuši retu Krievijas mobilo gaisa aizsardzības sistēmu, kas pazīstama ar nosaukumu "Gibka-S", ziņo portāls "Militarnyi".

Videokamera iemūžināja brīdi, kad uz "Tigr-M" bruņutransportiera uzmontēto "Gibka-S" pretgaisa aizsardzības raķešu torni mērķēja un uzspridzināja Ukrainas spēki.

"Gibka-S" gaisa aizsardzības raķešu tornis, kas iegūts no jūras kompleksa 3M-47 "Gibka", ir aprīkots, lai varētu izšaut līdz četrām "Igla" zemes-gaiss tipa raķetēm, nodrošinot aizsardzību pret dažādiem draudiem no gaisa.

"Gibka-S" ir konstruēts maza darbības rādiusa iesaistei, un tas spēj notriekt lidmašīnas, helikopterus, dronus, spārnotās raķetes un augstas precizitātes ieroču sistēmas, kas darbojas nelielā augstumā.

Foto: defence-blog.com

Apbruņota ar "Igla", "Igla-S" vai "Verba" raķetēm, "Gibka-S" sistēma dižojas ar stabilu darbības attālumu līdz 6,5 kilometriem un 4,5 kilometru augstuma pārklājumu.

Neapstiprinātas ziņas liecina, ka Krievijas sauszemes spēki "Gibka-S" sistēmu oficiāli armijā iesaistīja vien 2022. gadā, neilgi pirms pilna apjoma iebrukuma Ukrainā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu