Rēzeknes dome pēdējā dienā neiekļauj budžeta projektu dienaskārtībā

TVNET/LETA
Papildināts 20:46, 21. februāris, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Rēzeknes pilsētas domes ēka.
Rēzeknes pilsētas domes ēka. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Rēzeknes domes sēdē šodien, 21. februārī, kas atbilstoši normatīvajiem aktiem ir pēdējā diena pašvaldības budžeta pieņemšanai, budžeta projekta iekļaušanai dienaskārtībā nepietiek deputātu balsu.

Domes sēdē no 13 deputātiem piedalījās desmit, no kuriem "par" budžeta projekta izskatīšanu balsoja seši deputāti, bet četri atturējās, līdz ar to budžets šodien netika izskatīts.

Par budžeta projekta izskatīšanu balsoja Aleksejs Stecs ("Kopā Latvijai"), partiju apvienību NA, LZP, JV, LRA un "Latgales partija" pārstāvošie deputāti Ināra Groce, Jāzeps Korsaks, Juris Guntis Vjakse, kā arī Jānis Zeltiņš (P) un Voldemārs Platacis (JKP). Balsojumā atturējās valdošās koalīcijas deputāti no partijas "Kopā Latvijai" Aleksejs Grehovs, Igors Sergejevs, Vladimirs Bogdanovs un Olga Strode, bet šodienas sēdē nepiedalījās šo pašu partiju pārstāvošie deputāti Kristīne Kokareviča, Aleksandrs Bartaševičs un Aleksandrs Irišins.

Pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Stecs ("Kopā Latvijai"), kurš pašlaik pilda priekšsēdētāja pienākumus, sēdes noslēgumā rezumēja, ka acīmredzot pēdējais budžeta variants tiks izskatīts nākamajā Finanšu komitejas sēdē, bet sankcijas pret pašvaldību "noteiktas normatīvajos aktos".

Savukārt opozīcijas deputāts Juris Guntis Vjakse (NA/LZP/JV/LRA/LP) bilda, ka jaunākais budžeta variants ievietots dokumentu vadības sistēmā "Namejs" pusotru stundu pirms domes sēdes, līdz ar ar to nav pieticis laika dokumentu izskatīt.

Šodienas domes sēdes darba kārtību ar vairākiem papildjautājumiem, tostarp pašvaldības budžetu, papildināja tikai pāris stundas pirms sēdes sākuma, kas bija noteikts plkst.15.

Latvijas Televīzija (LTV) vēsta, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) uzdevusi Stecam iekļaut jautājumu par pašvaldības budžeta apstiprināšanu nākamajā domes sēdē.

Kā jau vēstīts, normatīvie akti nosaka, ka pašvaldībām budžeti ir jāpieņem divu mēnešu laikā pēc valsts budžeta apstiprināšanas, sekojoši 2024.gada budžeti pašvaldībām ir jāpieņem līdz šodienai.

Ja Rēzeknes pašvaldība nespēs pieņemt sabalansētu budžetu, tā, visticamāk, nesaņems FM solīto piecu miljonu eiro aizdevumu, kas nepieciešams pilsētas finanšu situācijas stabilizēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu