Šoreiz par citu reizi, nevis par 2001. gada 11. septembri. Šoreiz par 1945. gada 28. jūliju, dienu, kad ņujorkieši modās labā omā. Iepriekšējā dienā Ņujorkas “Yankees” ar rezultātu 2:0 bija sakāvuši Filadelfijas “Athletics”, karš Eiropā bija beidzies, un prezidents Harijs Trūmens gatavojās nozīmīgai konferencei Potsdamā, Vācijā ar Josifu Staļinu un Apvienotās Karalistes jauno premjerministru Klementu Etliju. Tomēr drīz priecīgā gaisotne pārvērtās par haosu, kad Ņujorkas debesskrāpī “Empire State Building” ietriecās miglā apmaldījies bumbvedējs.

Triecienā debesskrāpī starp 78. un 80. stāvu izveidojās milzu caurums, savukārt viens no bumbvedēja dzinējiem pilnībā izlidoja cauri ēkai un iznīcināja augšstāva dzīvokli ēkā pāri ielai. Bojā gāja visi trīs lidmašīnā esošie cilvēki, kā arī vēl 11 cilvēki debesskrāpī.

Sprādzienā tika pārrautas arī lifta troses, liekot tam dažu sekunžu laikā nogāzties no 75. stāva līdz pagrabstāvam. Liftā atradās liftniece Betija Lū Olivera, kura, kā par brīnumu, kritienā izdzīvoja, uzstādot jaunu rekordu kā cilvēks, kas izdzīvojis augstākajā lifta kritienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X