Polija atzīst robežšķērsošanas punktus ar Ukrainu par kritisko infrastruktūru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tusks.
Donalds Tusks. Foto: Evija Trifanova/LETA

Polijas premjerministrs Donalds Tusks ceturtdien paziņojis, ka robežšķērsošanas punkti ar kaimiņvalsti Ukrainu tiks uzskatīti par kritisko infrastruktūru, lai nodrošinātu palīdzības plūsmu uz Ukrainu.

Poļu kravas automašīnu vadītāji un lauksaimnieki pēdējos mēnešos ir bloķējuši robežkontroles punktus, sūdzoties par, viņuprāt, negodīgo konkurenci un lauksaimniecības produktu importu no Ukrainas. Robežas bloķēšana izraisījusi spriedzi Kijivas un Varšavas starpā.

Kijiva trešdien brīdināja, ka blokādes uz robežas varētu kavēt ieroču piegādi Ukrainai.

"Lai nodrošinātu simtprocentīgu garantiju, ka militārā palīdzība, ekipējums, munīcija, humānā un medicīniskā palīdzība bez kavēšanās sasniegs Ukrainas pusi, mēs iekļausim robežšķērsošanas punktus ar Ukrainu (..) kritiskās infrastruktūras sarakstā," paziņoja Polijas premjers.

Šonedēļ Polijas lauksaimnieku protesti izraisīja jaunas domstarpības starp kaimiņvalstīm. Vienā gadījumā protestētāji atvēra kravas preču vagonus ar Ukrainas labību, bet otrā gadījumā protestētāja pie viena no traktoriem izkāra plakātu uzrakstu: "Putin, sakārto Ukrainu, Briseli un mūsu valdību".

Tusks uzsvēra, ka Polija neļaus "tiem, kas atklāti un aktīvi kalpo (Krievijas diktatora Vladimira) Putina propagandai", izmantot lauksaimnieku protestus uz robežas ar Ukrainu. "Jebkurš šāds atbalsts Putina naratīvam ir nodevība, mēs to nepieļausim," uzsvēra Tusks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu