Spānijā ugunsgrēkā daudzdzīvokļu mājā gājuši bojā četri cilvēki (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Spānijas austrumu pilsētā Valensijā ceturtdien izcēlās ugunsgrēks daudzdzīvokļu namā, kurā gājuši bojā vismaz 10 cilvēki, bet vēl 15 ievainoti, paziņoja ārkārtējo situāciju dienesti.

Ugunsdzēsēju vienības piektdien turpināja pārmeklēt gruvešus, meklējot upurus un ugunsgrēka cēloņus.

Varas iestādes izsludināja trīs dienu sēras, bet atzina, ka vēl nav skaidrs, vai ugunsgrēkā ir bez vēsts pazudušie. Iestādes arī tieši nenorādīja uz ugunsgrēka cēloni.

Ugunsgrēks izcēlās ceturtdien ap plkst.17.30 (plkst.18.30 pēc Latvijas laika) ēkas ceturtajā stāvā un strauji izplatījās.

Spānijas sabiedriskā televīzija TVE ziņoja, ka 14 stāvu ēkā bija vairāk nekā 130 dzīvokļu, bet ugunsgrēks ir nopostījis ēku līdz karkasam. Ugunsgrēku dzēsa 22 ugunsdzēsēju komandas.

Valensijas Industriālo inženieru asociācijas (COGITI) vadītāja vietniece Estere Pučadesa sacīja, ka ugunsgrēks strauji izplatījies tāpēc, ka ēkai bija ugunsnedrošs poliuretāna apšuvums.

24 stundas pēc ugunsgrēka izcelšanās amatpersonas paziņoja, ka oficiālais bojāgājušo skaits ir pieaudzis no četriem līdz 10 cilvēkiem. Pastāvot neskaidrībai par bez vēsts pazudušajiem, netika izslēgta iespējamība, ka upuru skaits vēl var pieaugt.

15 cilvēki guva dažādas smaguma pakāpes ievainojumus, bet viņu dzīvības nebija apdraudētas. Starp ievainotajiem bija septiņus gadus vecs bērns un septiņi ugunsdzēsēji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu