Uz laiku aptur tiesvedību lietā par ukraiņa piekaušanu Liepājā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas rajona tiesas zāle. Ilustratīvs attēls.
Rīgas rajona tiesas zāle. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Kurzemes rajona tiesa Liepājā apturējusi tiesvedību krimināllietu pret Latvijas pilsoni Robertu Stahanovu par uzbrukumu Ukrainas pilsonim Serhijam Fedosovam, kurš tiesā lūdz piespriest no apsūdzētā naudas kompensāciju 4438 eiro apmērā, jo lietā tika nozīmēta atkārtotā tiesu medicīnas ekspertīzē.

Tiesa lietu sāka izskatīt 2023.gada martā. Notikumi risinājās 2022.gada 21.aprīlī Liepājā, AS "Arta-F" mehāniskā iecirkņa telpās. Stahanovs dusmu uzplūdā cietušajam vienreiz ar roku iesita pa seju un ne mazāk kā vienu reizi ar metāla stieni pa galvu un kreiso roku, ar ko cietušais 63 gadus vecais Fedosovs aizsargāja galvu. Stahanovs savu vainu atzina daļēji, norādot, ka Fedosovs sitis pirmais, vēsta "Latvijas Avīze".

Kurzemes rajona tiesas tiesnesis Renars Jūrmalis aicinājis puses vienoties. Kad cietušais atkārtoti tiesā uzsvēris, ka ir pierādījumi, ka Stahanovs gribējis viņu nosist, tiesnesis viņu pārtraucis, sakot, lai Serhijs apdomājot savus divdomīgos izteicienus: "Tas, ko jūs pašlaik šeit sakāt un uzsverat, es neredzu neko citu kā motivāciju kaut kāda konflikta turpinājumam. Iesaistot tajā un paužot šo izpausmi, ka tas saistīts ar nacionalitāti, jūs staigājat pa naža asmeni. Tā ir nacionālā naida kurināšana."

Stahanovam prokuratūra kā atbildību pastiprinošu apstākli nesaskatīja arī to, ka noziegums izdarīts nacionāla naida dēļ, raksta laikraksts.

Serhija advokāts Egons Rusanovs nolēmis izteikt noraidījumu Jūrmalim par necienīgu tiesvedības vadīšanu un lūgt noteikt savam klientam jaunu tiesas medicīnisko ekspertīzi, jo uzskata, ka Serhija veselības pasliktināšanās ir tiešā cēloņsakarībā ar notikušo noziegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu