"Lexus" šofera lidojums cauri Priekulei. Nāksies plaši atvērt maku un atvadīties no tiesībām

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Millere/LETA

Vakar Valsts policijas amatpersonas Dienvidkurzemes novadā, Priekulē fiksēja automašīnu "Lexus", kura vadītājs pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par 29 kilometriem stundā. Vīrietis nepildīja arī policijas darbinieku likumīgās prasības transportlīdzekli apturēt un sāka bēgšanu, līdz bija spiests apstāties. Pret vīrieti sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi.

Vakar ap pulksten 14.00 Valsts policijas amatpersonas, patrulējot Priekulē, fiksēja transportlīdzekli "Lexus", kura vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, brauca ar ātrumu 79 kilometri stundā. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Resursu un krīzes vadības nodaļas amatpersona dienesta transportlīdzeklim ieslēdza skaņas un gaismas signālus, norādot, lai automašīna apstājas, taču tās vadītājs traucās prom pa Galveno ielu.

Vīrietis nereaģēja uz policijas darbinieka vairākkārtējām prasībām apturēt automašīnu, veica nogriešanās manevrus un turpināja bēgšanu pa daudzdzīvokļu namu pagalmiem, līdz bija spiests apturēt transportlīdzekli stāvvietā. Citi pārkāpumi transportlīdzekļa vadītājam netika konstatēti.

Pret vīrieti sākti administratīvo pārkāpumu procesi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu).

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 80 eiro apmērā un par bēgšanu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu