2024. gada tendences briļļu modē un biežākās kļūdas briļļu izvēlē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pietro S. D'Aprano/Getty Images for Mido

Februāra sākumā Milānā norisinājās MIDO Milano Eyewear Show – optikas izstāde, kas jau vairāk nekā 50 gadus pulcē nozares profesionāļus un nosaka briļļu modes tendences. Lai uzzinātu jaunākās vēsmas pavasara-vasaras sezonas briļļu modē un rastu atbildes uz mūžam aktuāliem jautājumiem, piemēram, par to, kādas kļūdas cilvēki pieļauj, izvēloties brilles un vai ir kāda universāla briļļu forma, kas ir modē vienmēr un piestāv visiem, aicinājām uz sarunu optikas salona "Metropole" pārstāvi Gitu Skribāni.

Zīmola Theo līdzīpašnieki, optikas salona “Lonia Metropole” sirds Lonija Kossoviča, salonu "Metropole", "Metropole Outlet”, "Zeiss Vision Center Latvija" iepirkumu vadītāja Gita Skribāne (pirmā no labās puses).
Zīmola Theo līdzīpašnieki, optikas salona “Lonia Metropole” sirds Lonija Kossoviča, salonu "Metropole", "Metropole Outlet”, "Zeiss Vision Center Latvija" iepirkumu vadītāja Gita Skribāne (pirmā no labās puses). Foto: Publicitātes foto

Nupat esat atgriezusies ar svaigiem iespaidiem no Milānas. Ar ko jūs pārsteidza šī izstāde?

Tās ir krāsas! Krāsas nemitīgi mainās un pastāvīgi tiek definētas no jauna. Mainoties materiāla blīvumam, apdares veidam un gaismas caurlaidībai, tiek radītas aizvien jaunas briļļu nokrāsas, toņi un krāsu pārejas. Pēc Latvijas tumšajiem laikapstākļiem patiešām izbaudījām visas piedāvātās krāsu nianses.

Foto: Publicitātes foto

Pēc izstādē redzētā, kādas būs aktualitātes šī pavasara-vasaras sezonā?

Līdzās mierīgajiem, dabīgiem toņiem, klasiskajām vērtībām – melnajam un brūnajam – šis gads nesīs arī vairākas niansētas krāsu gammas. Īpaši gribētos izcelt dažādu gammu zaļos un dzeltenos toņus. Savukārt,

tuvojoties saulesbriļļu sezonai, nepaliks nepamanītas spilgtās krāsas – oranža, spilgti zaļa, rozā, neona dzeltena un sarkanā.

Viena no tendencēm, kas paspilgtina tieši krāsu spēli, ir divtoņu briļļu ietvari. Divu toņu veidota ietvara frontālā daļa piešķir briļļu ietvaram dzīvīgumu un eleganci. Sapludinot divus dažādus toņus, veidojas skaista krāsu pāreja, kas padara brilles par drosmīgu aksesuāru.

Foto: Publicitātes foto

Arī caurspīdīgie briļļu ietvari joprojām nepamet tendenču top sarakstu: maigi bēšs, persiku rozā vai dūmakaini zils – lieliski piemēroti tiem, kuri vēlas akcentēt sejas vaibstus, grimu vai papildināt savu tēlu ar vieglu kontūru.

Runājot par formām, aktualitāte numur viens ir briļļu ietvari ar taisnu augšējo līniju.

Foto: Publicitātes foto

Šī ikoniskā forma ne tikai atsaucas uz pagātnes stila ikonām, bet arī ienes mūsdienīgu eleganci, nosakot šo formu par must have modes aksesuāru 2024. gadā.

Atgriešanos piedzīvo arī maskas tipa saulesbrilles.

Stils, kas radās sporta pasaulē 70tajos, bet vēlāk pārņēma arī modes industriju, šobrīd ir īpaši aktuāls. Šis gads iezīmējas arī ar citām 70to gadu vēsmām gan briļļu ietvaru, gan saulesbriļļu kontekstā – lielās, oversize kantainās formas, kā arī ovāls ir gandrīz katra zīmola sortimentā.

Foto: Publicitātes foto

Ne mazāk aktuālas ir ģeometriskās, klasiski kantainās un, protams, no modes neizejošās ikoniskās kaķacs un aviatora formas. Tās ik sezonu tiek interpretētas ar jaunām krāsām, izmēriem, materiāliem un detaļām.

Jauno optikas materiālu būtiskākā tendence ir ilgtspēja.

Dabai draudzīgi, vairākkārt pārstrādājami, 3D printēti – visi šie materiāli ir un būs aktuāli arī briļļu kontekstā. Plastikāts kļūst aizvien biezāks, metāls aizvien plānāks. Pieejamas, protams, arī abu materiālu kombinācijas.

Vai ir iespējams prognozēt, cik ātri Milānas briļļu vēsmas būs pieejamas Latvijā?

Pavisam droši! Pirmie jaunumi gan no ietvaru klāsta, gan saulesbriļļu piedāvājuma jau ir pieejami "Metropole" optikas salonos. Jaunākās kolekcijas no tādiem zīmoliem kā Serengeti, Zeiss, Guy Laroche, Tom Ford, kā arī mūsu iemīļotajiem dizaineru zīmoliem – Theo, ic! berlin, Talla u.c. Jaunumi no citiem zīmoliem sekos pavisam drīz!

Foto: Publicitātes foto

Klientus turpināsim iepriecināt arī ar mūsu pašu radītā zīmola “Metropole” ietvaru un saulesbriļļu kolekciju. Vairāk kā 20 gadu garumā uzkrātā pieredze optikas jomā ir ļāvusi radīt tieši mūsu Latvijas klientiem saprotamas, iecienītas formas un krāsu briļļu kolekciju. Visos “Metropole” optikas salonos īpaši šai kolekcijai paredzēts piedāvājums marta un aprīļa mēnesī.

Lepojamies ar iespēju saviem klientiem piedāvāt arī izcilus risinājumus sporta briļļu segmentā.

Foto: Publicitātes foto

Zīmola Bolle sporta brilles ir iespējams aprīkot ar optiku, lai izcili redzētu arī aktīvā kustībā esot.

Aktuālajiem piedāvājumiem un akcijām var sekot līdzi mūsu mājaslapā, kur apskatāmi arī jaunākie briļļu un saulesbriļļu modeļi.

Ja cilvēks nolēmis pielaikot jaunākās tendences, kas būtu jāņem vērā, lai izvēlētos sev piemērotākās brilles?

Jāsaprot, ka mūsdienās valda neierobežota izvēles brīvība – vairs nav pareizu vai nepareizu briļļu, formu vai krāsu, visu nosaka cilvēka sajūtas. Simetrija, asimetrija, ģeometriska forma vai zaļas krāsas ietvars – kādēļ gan ne?

Brilles ir sajūtu un stāstu aksesuārs. Tās atspoguļo mūsu iekšējo pasauli, garastāvokli, skatu uz dzīvi un pašiem sevi.

Vai ir kāda universāla briļļu forma, kas ir modē vienmēr un piestāv visiem?

Runājot konkrēti par formu, noteikti jāmin kaķacs formas ietvari. Gadu desmitiem tie ir un būs topā. Forma, kas piestāv praktiski jebkurai sievietei jebkurā vecumā. Ar jaunāko tendenču parādīšanos pamainās izpildījums un krāsu aktualitātes, bet forma paliek nemainīga. Savukārt vīriešiem – kantainas un aviatora formas brilles.

Foto: Tullio M. Puglia/Getty Images for Mido

Brilles – tas nav tikai rāmis un forma. Kādas ir biežāk pieļautās kļūdas "ārpus rāmjiem"?

Lielākā kļūda – neuzklausīt vai neuzticēties profesionālai konsultācijai, izvēloties briļļu lēcas. Lai gūtu labāko risinājumu, ļoti svarīgi ir apzināties kādam mērķim, kādām vajadzībām, kādām dzīves situācijām brilles ir nepieciešamas. Šobrīd ir pieejami risinājumi teju jebkurai vajadzībai, tādēļ noteikti iedrošinu un iesaku aprunāties ar konsultantiem optikas salonā, lai gūtu labāko, ko jaunas brilles spēj sniegt.

Foto: Publicitātes foto

Kādi faktori nosaka briļļu cenu? Vai vienmēr dārgākas brilles būs labākas?

Protams, ir objektīvi parametri, kas nosaka cenu – materiāls, ražošanas specifika, lēcu parametri u.c. Taču ir jāatceras, ka arī briļļu valkāšanai ir savi lietošanas noteikumi. Tas, vai brilles ir dārgas vai lētas, nenosaka to kalpošanas ilgumu, jo brilles ir jākopj, jāsaudzē un pareizi jālieto.

Raksts tapis sadarbībā ar "Metropole".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu