FOTO un VIDEO Krievi ziņo, ka Ukrainā iznīcinājuši pirmo "Abrams" tanku (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: "X"/@Archer83Able

Krievu militārie blogeri izplatījuši drona fotogrāfiju, kurā it kā redzams pirmais bojātais "Abrams" tanks, ko ASV piegādāja Ukrainai, ziņo "Defence Blog".

Krievijas propagandas kanālu izplatītie kadri liek domāt, ka tanks vai nu iznīcināts, vai smagi bojāts kaujā. Tomēr, visticamāk, tanks cietis ievērojamus bojājumus, nevis ticis pilnībā iznīcināts. Tiek ziņots, ka tanka apkalpe neesot cietusi.

Tiek ziņots, ka tanks esot bojāts Avdijivkas sektorā.

Ukrainas militārpersonas atturējušās komentēt incidentu. Oficiāli gan vēl šis gadījums nav identificēts.

Jau ziņots, ka februāra sākumā parādījās ziņas, ka Ukrainas bruņotie spēki izvietojuši "Abrams" tankus frontes līnijā pie Avdijivkas. Tika ziņots, ka amerikāņu tanku Avdijivkas sektorā izmantojusi Ukrainas bruņoto spēku 47. mehanizētā brigāde.

Kā norāda amerikāņu medijs "Forbes", M1A1 "Abrams" ir uzlabota M1 versija. Tā uzlabota divās versijās - M1A1 SA (Situational Awareness) un M1A2 SEP (Situational Awareness). Ukrainai pašlaik piegādāta SA versija. Amerikāņiem ir ap 650 SA versijas tanku, un viņi tos plāno divu gadu laikā nomainīt pret M1A2 versijas tankiem. Tā varētu būt laba ziņa ukraiņiem, jo tādā gadījumā ASV varētu nodot vēl vairāk M1A1 tanku.

2023. gada 25. septembrī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka Ukrainā ieradusies pirmā daļa "Abrams" tanku. Savukārt 18. oktobrī tika apstiprināts, ka Ukrainai piegādāti visi solītie amerikāņu tanki.

Kopumā ASV apsolīja piegādāt Ukrainai 31 "Abrams" tanku.

ASV maijā Vācijā sāka apmācīt Ukrainas karavīrus šo tanku izmantošanai. 31 tanku, kas paredzēti Ukrainai, vairākus mēnešus atjaunināja un sagatavoja piegādei.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu