Parīzes modes nedēļa: YSL trauslā sievišķība un nerātnais kailums

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

1966. gadā dumpinieciskās dabas dizainers Īvs Senlorāns ar caurspīdīgo apģērbu skaļi sevi pieteica modes pasaulē. Lai gan, modes skatēs redzot kailu sievietes ķermeni, daudzi bija šokēti, kopš tā laika šis efekts ir kļuvis par franču luksusa modes nama zīmi. Un nu tas ir atdzimis Parīzes modes nedēļā!

Senlorāna 2024. gada rudens kolekcijā zīmola radošais direktors Entonijs Vakarello pilnībā "atdevies" kailajam ģērbšanās stilam. 

Caurspīdība Īva Senlorāna jaunajā kolekcijā ir galvenais atslēgvārds - caurspīdīgas kleitas, krūtis atsedzošas blūzes, apakšveļu atklājoši svārki ir svarīgākie kolekcijas punkti. Šķiet, ka detaļās izmantoti tie paši materiāli, ko parasti izmanto zeķubiksēs, saglabājot caurspīdīgo “Free the Nipple” izskatu, ar kuru Senlorāna nams jau sen bijis pazīstams.

Jāizceļ arī pašas kolekcijas tērpu krāsu palete - sākot no olīvu zaļajām nokrāsām līdz karameļu un šokolādes piesātinātiem toņiem. 

Foto: dpa/scanpix

Kolekcijā redzamas neskaitāmas caurspīdīgas zīda kleitas, krūtis atsedzošas blūzes ar bantēm, apakšveļu atklājoši svārki un zīmuļsvārki ar apakšveļai raksturīgu maliņu - tas viss izaicina jebkura biroja apģērba ģērbšanās kodu. 

Foto: dpa/scanpix

Entonijs Vakarello minēja vēlmi izgatavot drēbes, kas izgaist vai neizdzīvos ilgāk par vienu dienu.

"Nejautājiet man par to, kā mēs to varētu ražot," viņš teica. "Es domāju, ka mans uzdevums ir piedāvāt kaut ko citu, kas ne vienmēr ir reāls vai vajadzīgs."

Foto: dpa/scanpix
Foto: dpa/scanpix
Foto: dpa/scanpix
Foto: dpa/scanpix
Foto: dpa/scanpix
Foto: dpa/scanpix
Foto: dpa/scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu