Foto un video "Paldies, ka esat izaudzinājuši tādus jauniešus." Rinkēvičs piedalās VAD karavīru zvēresta došanas ceremonijā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona Valsts aizsardzības dienesta karavīru zvēresta došanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa.
Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona Valsts aizsardzības dienesta karavīru zvēresta došanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa. Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien, 29. februārī, pie Brīvības pieminekļa Rīgā notika Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona Valsts aizsardzības dienesta karavīru zvēresta došanas ceremonija. 

Ceremonijā piedalījās arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

"Mēs visi varam būt lepni par jums un jūsu izvēli. Mēs sakām paldies par to, ka nenobijāties un pievienojāties Valsts aizsardzības dienestam. Jūs dienēsiet Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljonā – vienībā, kas pilda divas ļoti svarīgas funkcijas: kaujas uzdevumus, nodrošinot bruņoto spēku vadības darbu, un reizē arī esat mūsu valsts un mūsu bruņoto spēku vizītkarte, nodrošinot ceremonijas, uzņemot augstus viesus, un parādot mūsu bruņoto spēku gatavību un kaujas spējas," akcentēja Rinkēvičs.

Viņš pateicās arī jauniešu tuviniekiem un vecākiem.

"Es gribu teikt paldies jūsu vecākiem un tuviniekiem par to, ka esat izaudzinājuši tādus jauniešus. Es gribu teikt paldies arī virsniekiem un instruktoriem, kuri jau ir daudz darījuši, lai jūs kļūtu par mūsu bruņoto spēku karavīriem," uzsvēra prezidents.

"Lai kādas būtu jūsu izvēles pēc dienesta beigām – profesionālais dienests vai civilā dzīve – jūs būsiet labi sagatavoti gan mūsu valsts aizsardzībai, gan savai turpmākajai profesionālajai vai privātajai dzīvei. Vēlu jums visiem pilnvērtīgu, interesantu dienestu un lai jums visiem gods kalpot Latvijai," rezumēja Rinkēvičs. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu