Pirms pāris dienām visu valsti pāršalca ziņa par kārtējo asinis stindzinošo noziegumu Latvijā. Īpaši satraucoši, ka šo noziegumu pastrādājušas nepilngadīgas personas kādā no Rīgas skolām. Citiem vārdiem – divi jaunieši, kuri dzimuši 2008. gadā un 2006. gadā (tātad 15–18 gadus veci), bija papīpējuši zālīti.

Pats interesantākais šajā stāstā ir tas, ka marihuānu uz skolu atnesis kāds trešais, 2009. gadā dzimis jaunietis, kurš pats to nav smēķējis. Tomēr viņš uzreiz pastāstījis policijai, ka marihuānu paņēmis no mājām, kur mamma to audzē pati savām vajadzībām.

Attēlos gan šī te “marihuāna” vairāk izskatās pēc kaltētām kaņepju lapām, nevis narkotiskas vielas, kas spētu apreibināt, bet to droši vien labāk lai komentē eksperti. Stāstu tas nepadara mazāk jautru – jaunietis nofenderē mammai kaņepes un aiznes uz skolu čomiem (man kaut kā grūti iedomāties, ka tā varētu būt bijusi mātes ideja), pats nemaz neuzpīpē, bet pēc tam nostučī savu mammu. Ja kāds ir pelnījis gada dēla titulu, tad tas ir šis čalis.

Nepārprotiet – narkotikām skolās nav vietas! Šo jācenšas izskaust saknē. Un tā globāli man nav arī baigo pretenziju pret policijas reidiem skolās. Jo ir skolas, kurās šī ir ļoti nopietna problēma, apsitušies jaunieši stundu laikā daudzviet ir ikdiena. Prātīgāk gan būtu nevis apstaigāt klases, bet no rītiem ar trenētu suņuku sagaidīt visus pie garderobes.

Lai vai kā, domāju, ka rezultāts, par ko publicēt preses relīzi, varētu būt kaut kādu sintētisko narkotiku maisa atrašana. Vai kas tāds, kas nepārprotami liecina, ka sīkais šmulis ieradies uz skolu vai nu tirgot neatļautas vielas, vai arī iebarot pusei klases apšaubāmas kvalitātes un izcelsmes narkotikas. Vārdu sakot – kaut kas tāds, kas tiešām ir bīstams un liek viegli atkārties žoklim.

Bet šeit divi jaunieši vienkārši uzpīpējuši kaut ko, kas vizuāli attāli nedaudz atgādina marihuānu. Un par šo meganoziegumu visiem iesaistītajiem diena noslēdzās ar kriminālprocesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X