Noskaties Vai uz Latvijas ceļiem valda netaisnība un daļa autovadītāju tiek aplikta ar dubultu nodokli?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "4. studijas" sižeta

Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija" saņēmis jautājumu no skatītāja par ceļa nodokļiem transportlīdzekļiem. Nesenie grozījumi esot būtiski pamainījuši to, cik maksā viena transportlīdzekļa īpašnieks un cik otra.

Skatītājs vaicā: "Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli maksā visi (arī kravas automašīnas) ar pilnu masu līdz 3500 kg. Papildus tam ir noteikta likme 300 eiro tiem, kuriem motora tilpums ir lielāks par 3500 cm3, kas attiecas arī uz kravas transportlīdzekļiem. Šajā pašā likumā kravas transportlīdzekļiem virs 3500 kg transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes nenosaka papildu maksājumu 300 eiro par liela tilpuma motoriem. Līdz ar to lielāks automobilis, kas vairāk nolieto autoceļu, maksā mazāku nodokli šī autoceļa uzturēšanai!"

"Tagad tie kravas transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 3000 kg līdz 3500 kg, tiek aplikti ar dubultu nodokli, kuram ir viens un tas pats mērķis - autoceļu uzturēšanas finansēšana. Proti, viņi maksā gan Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli, gan Autoceļu lietošanas nodevu. Kāpēc mazāka izmēra kravas automobiļi tagad maksā lielāku "ceļa nodokli" nekā viņu lielākie brāļi? Vai Latvijā ir pieļaujama aplikšana ar dubultu nodokli?"

Plašāk "4. studijas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu