"Varoņi - gan dzīvie, gan mirušie, gan slimie, gan tie, kuriem es piekrītu, gan tie, kuriem es nepiekrītu, - viņi dzīvo manā galvā. Un no viņiem pat vaļā diez vai ir iespējams tikt. Un diez vai es gribu tikt," pirmajā "TVNET+ virtuves" sarunā ar autoriem padalījās Apollo.lv Cilvēks žurnāliste Ieva Raiskuma. 

Un tad vēl ir tādi rakstu varoņi, sarunas ar kuriem Ieva vēl ilgi nevar "pārmalt". Viena no tādām bija ar mazās Justīnes Reinikovas tēvu pagājušajā vasarā.

"Un tas neparastais katrā ziņā bija tas, ka cilvēks skatās mums acīs un saka, ka viņš cer, ka Justīni izdosies atrast, un pēc tam izrādās, ka viņš ir meitenes slepkava, noslepkavojis viņu pats ar savām rokām. Tas notika pagājušajā vasarā, bet es ar to joprojām tikai lēnām tieku galā."

Ieva Raiskuma tiešsaistes sarunā "TVNET+ virtuve"

Ir tēmas, kas nav pārāk patīkamas. Cilvēki pazūd. Cilvēki dzer. Nonarkojas. Cilvēki mirst. No slimībām. No vientulības. No laikā nesaņemta atbalsta. Ar cilvēkiem viss kaut kas notiek. Kā jau dzīvē. Par to Ieva Raiskuma arī raksta.

Kāpēc? Lai salabotu pasauli? Noteikti nē. Žurnālists nevar salabot pasauli, atrisināt problēmas un padarīt kādu laimīgu. Bet žurnālists var uzklausīt un uzdot jautājumus. Tas nav maz - ja kopā ar lasītājiem izdodas padomāt par jautājumiem. Pat tad, ja atbildes kādreiz nav nemaz tik acīmredzamas.

Par sāpēm un drāmām, prieku un iedvesmu, atpūtu un atgūšanos pēc smagajiem stāstiem - skaties pirmajā "TVNET+ virtuves" sarunā ar Apollo.lv Cilvēks žurnālisti Ievu Raiskumu.

Video: "TVNET+ virtuves" saruna ar Ievu Raiskumu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X