Virkne palestīniešu organizāciju, tostarp "Hamās", sarunās Maskavā uzsver vienotību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Giuseppe Ciccia / Pacific/SIPA/Giuseppe Ciccia / Pacific/SIPA

Palestīniešu organizācijas, ieskaitot sāncenšus "Hamās" un "Fatah", pēc Maskavā Krievijas rīkotajām sarunām piektdien apliecināja, ka konfrontācijā ar Izraēlu tieksies pēc "rīcības vienotības".

Sanāksmē ceturtdien Maskavā "Hamās", "Islāma džihāds", "Fatah" un citas palestīniešu organizācijas bija pulcējušās sarunām par karu Gazas joslā un pēckara periodu.

Neilgi pirms sarunām par demisiju bija paziņojusi "Fatah" vadītā palestīniešu pašpārvaldes valdība, kas bāzējas okupētajā Rietumkrastā.

Līdzšinējais premjerministrs Mohammads Štaje, paziņojot par demisiju, aicināja uz vispārēju palestīniešu konsensu. Daži analītiķi prognozēja, ka šāda notikumu virzība var pēc kara novest pie tehnokrātu valdības izveides, kas darbotos Rietumkrastā un Gazas joslā.

Arābu un Rietumu līderi, runājot par iespējamiem rekonstrukcijas centieniem, mudinājuši īstenot reformas palestīniešu pašpārvaldē.

Piektdien paziņojumā, ko izplatījušas Maskavas sarunās pārstāvētās organizācijas, teikts, ka notiks dialogs, lai visas organizācijas pulcētu zem Palestīnas atbrīvošanas organizācijas (PAO) karoga.

Ceturtdienas konstruktīvajās sarunās apliecināta vienprātība vairākos jautājumos, arī attiecībā uz nepieciešamību panākt Izraēlas karaspēka izvešanu no Gazas joslas un palestīniešu valsts izveidi, teikts paziņojumā.

Rietumvalstis "Hamās" un "Islāma džihādu" uzskata par teroristu organizācijām, bet PAO starptautiski ir atzīta kā palestīniešu teritoriju un diasporas palestīniešu pārstāve.

Pēdējo gadu diskusijas par "Hamās" integrēšanu PAO cietušas neveiksmi.

Maskava pēdējā laikā centusies uzturēt labas attiecības ar visām Izraēlas un palestīniešu konflikta pusēm, arī ar "Hamās" un Fatah".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu