Veidot atklātu un pilnvērtīgu dialogu ir sarežģīti, it īpaši, ja sarunu biedrus atšķir tik daudz: gaume, uzskati, dzīvesstāsts vai pat valoda. Bet veidot to ir nepieciešams, jo dialogs ir demokrātijas pamats. Ir jādzird pretējie viedokļi, ir jāmēģina atrast to, kas mūs vieno, pārliecināts "TVNET+ virtuves" sarunas dalībnieks, RUS TVNET žurnālists Artjoms Ļipins. 

"Es skatos uz Liānu Langu un domāju – vai man ir citādāki mērķi? Nē. Vai es gribu, lai Latvija būtu latviska valsts? Protams, ka gribētu. Vai es gribētu, lai cilvēki dzīvo mierā Latvijā? Protams, ka es to gribu. Bet man liekas, ka Liānas Langas metodes šim mērķim neatbilst. Un viņai acīmredzot liekas, ka ļoti atbilst.

Un tad es mēģinu saprast to loģiku: kāpēc? Un tad es sapratu, ka vienīgais veids, kā es sapratīšu šo loģiku, kā es sapratīšu cilvēku, – parunājot ar šo cilvēku."

Artjoms Ļipins tiešsaistes sarunā "TVNET+ virtuve"

Par dialoga veidošanu, par to, kā saprast cilvēkus ar pretēju viedokli, kā atrast smieklīgo nopietnajā un svarīgo vieglprātīgajā, kā arī daudz ko citu - pirmajā "TVNET+ virtuves" sarunā ar Artjomu Ļipinu.

Video: "TVNET+ virtuves" saruna ar Artjomu Ļipinu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X