Jemena: Sarkanajā jūrā nogrimis kravas kuģis “Rubymar” ar mēslojuma kravu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kravas kuģis “Rubymar”
Kravas kuģis “Rubymar” Foto: EPA/Scanpix

Kravas kuģis “Rubymar”, ko hutiešu kaujinieki bija sašāvuši ar raķetēm februāra vidū, pašlaik ir nogrimis, atsaucoties uz Jemenas valdību, ziņo aģentūra Reuters. Pirms nogrimšanas britiem piederošais kuģis, kas kuģoja zem Belizas karoga, gaidīja aptuveni divas nedēļas, lai tiktu aizvilkts no Adenas līča uz ostu.

Kuģa apkalpe jau iepriekš tika evakuēta uz Džibutiju, kad kuģa mašīntelpa sāka piepildīties ar ūdeni. Saskaņā ar jaunāko informāciju no “Marinetraffic”, kas uzrauga jūras satiksmi, kuģis bija ceļā uz Varnu, Bulgārijā.

Sestdien par Lielbritānijas jūras tirdzniecību atbildīgā UKMTO (Apvienotās Karalistes jūras tirdzniecības operācijas) paziņoja, ka ir saņēmusi ziņojumu par uzbrukumu citam kuģim netālu no Jemenas ostas pilsētas Mokas. Pēc UKMTO ziņām, kuģis grimst, un, kā ziņo Reuters, tā apkalpe ir evakuēta.

“Rubymar” veda vairāk nekā 40 000 tonnu mēslojuma. Iepriekš ASV Bruņoto spēku Tuvo Austrumu pavēlniecības centrs (Centcom) paziņoja, ka kuģis var izraisīt lielu katastrofu Adenas līcī un no tā izplūstošā nafta jau klāj jūras virsmu aptuveni 30 kilometrus platā teritorijā.

“Rubymar” izpilddirektors un kuģniecības kompānijas “Blue Fleet Group” izpilddirektors Rojs Kurijs (Roy Khoury) šīs nedēļas sākumā ziņu kanālam CNBC sacīja, ka kuģis gaida, kad ASV flote to aizvilks uz Džidu, Saūda Arābijā.

Jemenas hutiešu kaujinieku uzbrukumi Sarkanajā jūrā apgrūtināja centienus aizvilkt kuģi drošībā. 12 procenti pasaules kuģniecības šķērso apgabalu, kam regulāri uzbrūk hutieši.

Viņi iepriekš bija paziņojuši, ka veic uzbrukumus, lai atbalstītu Palestīnu pret Izraēlu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu