Vācijas Aizsardzības ministrija apstiprina Bundesvēra virsnieku sarunas nopludināšanas faktu (1)

TVNET/Deutsche Welle
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas Aizsardzības ministrija ir atzinusi, ka ir noplūdis Vācijas Gaisa spēku (“Luftwaffe”) augsta ranga virsnieku tiešsaistes konferences ieraksts. “Pēc mūsu novērtējuma, tika pārtverta saruna Luftwaffe atbildības zonā,” Vācijas ziņu aģentūras sestdien, 2. martā, citēja militārās preses pārstāvi.

Aizsardzības ministrija nekomentēja sarunas saturu. “Pašlaik mēs nevaram droši pateikt, vai ierakstītajā vai atšifrētajā versijā, kas cirkulē sociālajos plašsaziņas līdzekļos, ir veiktas izmaiņas,” skaidroja ministrija.

Kanclers Šolcs: Bundesvēra virsnieku sarunu noplūde tiek noskaidrota

Dažas stundas iepriekš Vācijas kanclers Olafs Šolcs komentēja šo situāciju. Viņš nosauca šo gadījumu par “ļoti nopietnu” un uzsvēra, ka “šis jautājums tiek noskaidrots ļoti rūpīgi, ļoti intensīvi un ļoti ātri”. Tajā pašā laikā ziņu aģentūra DPA vēstīja, ka sarunas ieraksts, ko publicējuši vairāki Krievijas plašsaziņas līdzekļi, ir autentisks.

Dienu iepriekš Krievijas propagandas televīzijas kanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņjana paziņoja, ka viņai esot nodots 40 minūšu garš audioieraksts, kurā “augsta ranga Bundesvēra virsnieki” apspriež iespēju uzbrukt Krimas tiltam, izmantojot Vācijas tāla darbības rādiusa raķetes “Taurus”. Simoņjana publicēja sarunas atšifrējumu un sarunas audioierakstu, kas, pēc viņas teiktā, ierakstīts 19. februārī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu