VIDEO Agresīvs "Lexus" šoferis uzbrūk autovadītājai. Svaigākā informācija no policijas (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šā gada februāra beigās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldes likumsargi pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā par gadījumu šoziem Rīgā, Pērnavas ielā, kur automašīnas "Lexus" vadītājs uz ceļa uzvedās agresīvi pret cita spēkrata vadītāju un tīši sadauzīja viņas automašīnas spoguli. Kriminālprocess nodots Rīgas Austrumu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pēc Krimināllikuma panta par huligānismu, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu.

Pirms mēneša plašu sabiedrisko rezonansi radīja sociālajos tīklos izplatījies video, kurā redzams, kā automašīnas "Lexus" vadītājs Rīgā, Pērnavas ielā, atrodoties satiksmē, izkāpj no sava spēkrata un pieiet pie automašīnas "Volvo" vadītājas, un sāk agresīvi lamāties un dauzīties pie viņas auto loga, un sadauza "Volvo" spoguli. Pēc notikušā "Lexus" vadītājs notikuma vietu pameta.

Likumsargi sāka notikušā izmeklēšanu un noskaidroja minētās "Lexus" mašīnas vadītāju, kurš dzimis 1971. gadā un iepriekš nav sodīts. Viņš tika aizturēts un atzīts par aizdomās turēto.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas – par huligānismu, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka konflikts bija sācies abu vadītāju atšķirīgo viedokļu dēļ par ceļu satiksmes noteikumiem.

Šā gada 26. februārī Valsts policijas Rīgas Austrumu pārvaldes likumsargi kriminālprocesu nodeva Rīgas Austrumu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret 1971. gadā dzimušo vīrieti.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu