Siliņa: Koalīcija nevēlas iesaistīties Rēzeknes domes vairākuma "spēlēs"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rēzeknes pilsētas domes ēka.
Rēzeknes pilsētas domes ēka. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Koalīcija šodien atkārtoti pauda atbalstu Rēzeknes domes atlaišanai, pirmdien pēc valdības partiju sanāksmes pavēstīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Siliņa pauda, ka joprojām nav skaidrības, kā pašvaldība plāno attiekties pret tās iedzīvotājiem, tajā skaitā, vai tā pildīs saistības par cilvēku vajadzību nodrošināšanu. "Tāpēc koalīcija virzīsies uz priekšu ar Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu," pauda premjerministre.

Vaicāta, vai būtu kādi nosacījumi, pie kuriem Rēzeknes dome tomēr varētu netikt atlaista, Siliņa kritiski novērtēja, ka Rēzeknes domes vairākums "mēdz spēlēties ar savu iedzīvotāju likteņiem, spēlējot politiku" un ka joprojām nav pieņemts pilsētas budžets.

"Koalīcijai ir jādod skaidrs signāls, ka mēs esam gatavi virzīties uz priekšu ar likumprojektu par Rēzeknes domes atlaišanu, kamēr mums nebūs pilnīgas skaidrības, ka budžets [ne tikai] tiks pieņemts, bet arī, ka tas tiks izpildīts," pauda premjerministre.

Siliņa pauda, ka no Rēzeknes domes sagaida skaidru rīcību, taču koalīcija nevēlas iesaistīties Rēzeknes domes vairākuma "spēlēs".

Vaicāta sīkāk saistībā par koalīcijas vienošanos atlaist Rēzeknes domi, Ministru prezidente atkārtoti apstiprināja, ka koalīcijā politiski šāds lēmums ir pieņemts, reizē attiecīgais likumprojekts vēl jāpieņem Saeimā.

Kā ziņots, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā tiks sagatavots un drīzumā virzīts izskatīšanai valdībā likumprojekts par Rēzeknes domes atlaišanu, 26.februārī žurnālistus informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Tikmēr Rēzeknes dome, kuru valdības koalīcija ir vienojusies atlaist, šonedēļ plāno sanāks uz sēdi, lai vēlētu jaunu priekšsēdētāju.

Jau vēstīts, ka koalīcija vienojās par Rēzeknes domes atlaišanu pēc tam, kad pašvaldība termiņā nepieņēma sabalansētu budžetu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu