Tiekoties ar Zimbabves pārstāvi, Mieriņa akcentē starptautiskās humanitārās tiesības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un Zimbabves parlamenta priekšsēdētājs Džeikobs Frānsiss Nzvidamilimo Mudenda (Jacob Francis Nzwidamilimo Mudenda) piedalās preses brīfingā pēc tikšanās Saeimā.
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un Zimbabves parlamenta priekšsēdētājs Džeikobs Frānsiss Nzvidamilimo Mudenda (Jacob Francis Nzwidamilimo Mudenda) piedalās preses brīfingā pēc tikšanās Saeimā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saistībā ar Krievijas karu pret Ukrainu starptautiskajai kopienai ir stingri jāuzstāj uz starptautisko tiesību ievērošanu valstu attiecībās, to šodien Saeimā, tiekoties ar Zimbabves parlamenta priekšsēdētāju Džeikobu Frānsisu Nzvidamilimo Mudendum akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

"Būtiski, lai starptautiskā kopiena stingri uzstātu uz starptautisko tiesību ievērošanu valstu attiecībās. Krievijas karš Ukrainā ietekmē visas pasaules ekonomiku un apdraud globālo, demokrātisko kārtību," par Mieriņas pausto aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Zimbabves parlamenta priekšsēdētājs sacīja, ka mums jāsargā un jānovērtē brīvība, taisnīgums un starptautiskās tiesības un jāievēro arī starptautiskās humanitārās tiesības, lai izbeigtu cilvēku ciešanas.

Mudenda aicināja kopā veicināt mieru un drošību pasaulē un pauda, ka Zimbabve atbalsta starpparlamentu sadarbības centienus visaptverošam mieram.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka labprāt redzētu arī Zimbabvi to valstu vidū, kas atbalsta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska Miera iniciatīvu un Šveicē plānoto konferenci par mieru Ukrainā. "Jo lielāks valstu skaits pievienojas šai iniciatīvai, jo lielākas iespējas taisnīga un ilgstoša miera atjaunošanai," sacīja Mieriņa.

Galvenais jautājums pašlaik drošība gan mūsu reģionā, gan visā pasaulē, pauda Mieriņa. Saeimas priekšsēdētāja izcēla vēsturiskos aspektus agresorvalsts rīcībai. "Krievijas nostāja un sapratne izriet tikai no spēka pozīcijām," sacīja Mieriņa, norādot, ka sarunas ar agresorvalsti pašlaik nav iespējamas.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja darīt visu iespējamo, lai Ukraina šajā karā uzvarētu.

Zimbabves delegācija pauda ieinteresētību Latvijas pieredzē vēlēšanu procesa organizēšanā, izglītības sistēmā, kā arī telekomunikāciju attīstības jomā. Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka Latvija ir ieinteresēta abu valstu parlamentārās sadarbības stiprināšanā.

Kopā ar Saeimas priekšsēdētāju ar Mudendu parlamentā tikās arī Saeimas sekretārs Edvards Smiltēns (AS) un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama (P).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu