Latvijā ir pāris tādi pašvaldību vadītāji, kuru vārdu izdzirdot ir diezgan nepārprotami skaidrs, ka tūdaļ sekos kāda kārtējā stulbība. Tu ieraugi vārdu, un jau kā beznosacījuma reflekss izstrādājusies sajūta, ka tūdaļ būs pigori. Tieši tāpēc vairs lieki netērēšu vārdus ievadam; dāmas un kungi – Andrejs Elksniņš.

Tiešām grūti iztēloties, ka teikumā, kurš sākas ar vārdiem “Daugavpils mērs”, varētu sekot kāda atzinība par krietni paveiktu darbu vai viedi paustu skatījumu uz aktualitātēm. Šis gadījums nebūs izņēmums. Daugavpils mērs kārtējo reizi apliecinājis, ka gluži vienkārši nesaprot, kas notiek.

Savos sociālajos tīklos Elksniņš dalījās ar ierakstu, kurā pauž neizpratni par to, ka Latvija stiprinās savu robežu ar krieviju un baltkrieviju. Nudien, Andrej, – kas gan ir atgadījies? Kālab kaut kas tāds nepieciešams? Pilnīgi neviens nesaprot, nācija šokā.

Bet Daugavpils mērs tiešām nesaprot, kā tas nākas – militārie eksperti norāda, ka šobrīd mums nav tiešu draudu no krievijas, bet uz robežas tomēr paredzēta sēta, aizsarggrāvji un prettanku mīnas? “Kurš sajucis prātā? Aizsardzības ministrija? NBS? Premjerministre? Vai arī viņi visi savā starpā nekomunicē? Vai mūsu valstī vispār ir kāda centralizēta vara?” – tā Elksniņš.

Tāpat viņš uzskata, ka robežas stiprināšanai piecu gadu laikā paredzētie 300 miljoni eiro ir pārāk daudz. Amizanti, ka tas ir tikai nedaudz vairāk, nekā pilsētas mērs piecu gadu laikā iztērē savam apģērbam. Andrejam šķiet, ka šo naudu drīzāk vajadzētu investēt pilsētas infrastruktūrā, ceļu tīkla sakārtošanā, skolu un slimnīcu attīstībā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X