Vilcienam apstājoties nepareizā vietā, pasažiere guvusi traumas (1)

Papildināts ar "Pasažieru vilciens" komentāru
TVNET/LETA
Papildināts 22:27, 8. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Vilciens ziemā.
Vilciens ziemā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Aptuveni 70 gadu veca pasažiere piektdien Lielvārdes stacijā guvusi galvas traumas, mēģinot izkāpt no Daugavpils virziena pasažieru vilciena, jo tā pēdējie vagoni bija apstājušies vietā bez perona jeb pasažieru platformas, pastāstīja aculieciniece, sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Rassa.

Vilciena, kas no Rīgas izbrauca plkst.12.48, pēdējie vagoni apstājušies zonā, kur nav platformas, un divas vecāka gadagājuma sievietes nespēja no tāda augstuma droši izkāpt.

Kāpjot ārā no vilciena, pirmā pasažiere nokritusi uz muguras, bet otrai ar šķembām pāršķelta piere, kas redzami asiņojusi, stāsta aculieciniece.

Rassa pastāstīja, ka citi pasažieri, cik nu varējuši, palīdzējuši abām cietušajām sievietēm. Viena no viņām pati nav spējusi piecelties, tāpēc lūgusi palīdzību, un arī otru sievieti kājās pieslēja citi pasažieri, jo šķita, ka pašas spēkiem viņa nevarēs piecelties.

"Cilvēki palīdzēja, izsauca "ātros" [Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu - red.]. Ne viena no abām nebija pašas spējīgas piecelties," atstāsta Rasa.

Savukārt vilciens vienkārši aizbraucis tālāk, un neviens nav interesējies par cietušo pasažieru stāvokli.

Aculieciniece skaidro, ka perons bija pietiekoši garš, lai pie tā būtu apstājušies visi vilciena vagoni.

Viņa atzīmē, ka vilcienu veidoja divi kopā sakabināti sastāvi. Tas bija vecā tipa vilciens, kuram jau tā pie izkāpšanas ir lielāks attālums līdz zemei, piebilda Rassa.

"Pasažieru vilciena" Komunikācijas un mārketinga daļas vadītājs Edgars Butāns skaidroja, ka lielā pasažieru skaita dēļ Daugavpils reisu izpilda pagarinātais vilciena sastāvs. Šajā gadījumā mašīnists apstājās precīzi pie atzīmes par apstāšanos. Daugavpils maršrutā "Latvijas Dzelzceļš" veic remontdarbus.

"Pasažieru vilciens" ir palūguši Dzelzceļa inspekciju veikt pārbaudi, vai apstāšanās atzīme izvietota atbilstoši gan parastajiem, gan pagarinātajiem sastāviem. Šo gadījumu nav fiksējis nedz konduktors, nedz Latvijas dzelzceļa Lielvārdes stacijas personāls.

"Pasažieru vilciens" aicina cietušās sievietes sazināties par kompensāciju. Ja kādreiz kāds pasažieris nonāk situācijā, kad vilciens apstājies vietā, kur nav perons, vajadzētu nekavējoties vērsties pie konduktora, konduktors sazināsies ar mašīnistu, kurš norādīs uz drošu rīcību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu