Palestīniešu kaujinieku uzbrukumā nelegālai ebreju apmetnei ievainoti septiņi izraēlieši

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas armija Gazas joslā 4. februārī.
Izraēlas armija Gazas joslā 4. februārī. Foto: ISRAEL DEFENSE FORCES

Palestīniešu kaujinieki piektdien uzbruka nelegālai ebreju apmetnei Jordānas Rietumkrastā pie Nablusas pilsētas, raidot apmēram 30 šāvienus uz Izraēlas armijas posteni, kas apsargā apmetni, ziņoja telekanāls "Kan".

Kad karavīri dzinās pakaļ uzbrucējiem, kaujinieki detonēja spridzekli. Trīs karavīri guva mērenus ievainojumus un četri - vieglus ievainojumus, paziņoja Izraēlas armija.

Bruņotie spēki uzsāka meklēšanas operāciju pēc tam, kad uzbrucēji no Homešas nometnes aizbēga palestīniešu Silataldaras ciema virzienā.

Homešas apmetme Izraēlas okupētajā Rietumkrastā ir nelegāla pat pēc Izraēlas likumiem. Tā līdz ar trim citām nelegālām apmetnēm tika pamesta 2005.gadā, kad Izraēla atstāja Gazas joslu.

Radikālie kolonisti tam nav piekrituši, un premjerministra Benjamina Netanjahu valdība, galēji labējo koalīcijas partneru uzkūdīta, grib atjaunot un legalizēt pamestās apmetnes.

Rietumkrasta militārās administrācijas civilais spārns decembrī atļāva jaunu būvniecību Homešas apmetnē, lai gan dzīvošana tur vēl arvien ir nelegāla.

ASV laikraksts "New York Times" ziņoja, ka Homešā dzīvo trīs ģimenes improvizētās barakās un tur pagaidām uzturas arī 50 Toras studenti. Izraēlas armija apsargā šīs apmetnes ieejas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu