ASV Senāts novērš valdības darba daļēju apturēšanu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/AFP

ASV Senāts piektdienas vakarā nobalsoja par valdības finansējuma paketi, novēršot vairāku federālo aģentūru darba apturēšanu, kas būtu notikusi šajā nedēļas nogalē.

640 miljardu ASV dolāru vērtā pakete guva plašu abu partiju atbalstu, lai gan pret to iebilda apmēram 20 republikāņu un viens demokrāts. Trešdien tā relatīvi viegli tika pieņemta Pārstāvju palātā, lai gan labējie republikāņi bija neapmierināti, ka šī pakete nerisina vairākas šīs partijas politikas prioritātes.

ASV Kongresam pirms pieciem mēnešiem būtu vajadzējis pieņemt 12 ikgadējo tēriņu likumprojektus, kas sastāda federālo budžetu. Bez piektdienas balsojuma vairāku ministriju un aģentūru darbība apstātos šajā nedēļas nogalē.

Senāts nobalsoja par pirmajiem sešiem likumprojektiem, kas ļauj līdz finanšu gada beigām 30.septembrī darboties ministrijām un aģentūrām, kuru pārziņā ir lauksaimniecība, tirdzniecība, tieslietas, zinātne, vide, mājokļi, transports un kara veterānu programmas.

Pārējie seši likumprojekti, kas cita starpā paredz finansējumu aizsardzībai, nodarbinātībai, veselībai un robežapsardzei, pagaidām ir atlikti, bet tie ir jāpieņem līdz 22.martam.

Pieņemtā pakete paredz par līdz 10% samazināt finansējumu republikāņu regulāri kritizētām aģentūrām, tostarp Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), Vides aizsardzības aģentūrai (EPA) un Alholhola, tabakas, šaujamieroču un sprāgstvielu birojam (ATF).

"Šis likumdošanas akts (..) nosaka dziļu finansējuma apcirpšanu EPA, ATF un FIB, kas Baidena administrācijas laikā ir apdraudējuši mūsu brīvības un mūsu ekonomiku, kamēr tas pilnībā finansē veterānu veselības aprūpi," sacīja Pārstāvju palātas republikāņu spīkers Maiks Džonsons, atzinīgi novērtējot pieņemto paketi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu