ASV paziņo par triecieniem hutiešu raķetēm Jemenā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: YAHYA ARHAB/EPA

ASV bruņotie spēki piektdien veikuši pašaizsardzības triecienu Irānas atbalstītajiem hutiešu kaujiniekiem Jemenā, paziņoja ASV armija.

ASV trieciena mērķis bija divas hutiešu pretkuģu raķetes, kas bija novietotas uz kravas automašīnām, sestdienas rītā platformā "X", kas agrāk bija pazīstama kā "Twitter" paziņoja Pentagona reģionālā pavēlniecība. Triecieni veikti piektdienas rītā ap plkst.9.50.

Piektdienas pēcpusdienā hutiešu kaujinieki no Jemenas palaida divas pretkuģu raķetes uz Adenas līcī esošu beramkravu kuģi "Propel Fortune", piebilsts ASV armijas paziņojumā. Kuģim ir Singapūras karogs un tā īpašnieks un operators ir Singapūras uzņēmums. Raķetes kuģim netrāpīha un netiek ziņots par nodarītiem zaudējumiem vai cietušajiem.

Irānas atbalstītie Jemenas hutiešu kaujinieki ir solījuši uzbrukt ar Izraēlu saistītiem kuģiem Sarkanajā jūrā un Adenas līcī, lai piespiestu Izraēlu izbeigt uzbrukumus Gazas joslā. Tomēr daudzi no hutiešu apšaudītajiem kuģiem nav saistīti ar Izraēlu.

Hutiešu uzbrukumu dēļ daudzas kuģniecības kompānijas izvairās no īsākā jūras ceļa starp Āziju un Eiropu, kas ved caur Sarkano jūru, un met līkumu ap Labās cerības ragu Dienvidāfrikā.

Decembrī Sarkanajā jūrā un Adenas līcī centienos aizsargāt tirdzniecības kuģus ASV un Lielbritānijas vadībā tika uzsākta starptautiska militāra misija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu