Eksperts: Jāsaprot, ka 30 salīdzinoša miera gadi ir pagājuši (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts Foto: Zane Bitere / LETA

30 salīdzinoša miera gadi ir pagājuši, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Viņš akcentēja, ka pasaule dažādu procesu dēļ kļūst nemierīgāka, nedrošāka un nestabilāka. Turklāt tas, ka Krievija spējusi pārveidoties par militāru ekonomiku, nozīmē, ka tā var turpināt karu.

Vienlaikus gan NATO taisa desmitgadēs lielākās mācības un gatavojas arī sliktākajiem scenārijiem. "Jāsaprot, ka 30 salīdzinoša miera gadi ir pagājuši. Droši vien kādu laiku tādu vidi neredzēsim," pauda eksperts.

Sārts prognozēja, ka patlaban ticamākais un gaidāmākais uzbrukuma veids, ko sagaidīt no Krievijas, ir hibrīduzbrukumi. Reģionā vairāk redzami dažādi sabotāžas darbi, ko, nereti Krievijas specdienestu mudināti, īsteno vietējie iedzīvotāji, kas atbalsta Krieviju. Krievija aizvien ir drauds saviem kaimiņiem, kamēr tās militārās spējas nav sagrautas.

Centra vadītājs uzsvēra, ka valsts robežas stiprināšana liecina par saprātīgu darbību. "Labākais, ko izdarīt, ir būt pilnībā sagatavotiem, jo, ja esam labi sagatavoti, tad iespēja, ka Krievijai pēkšņi saniezēsies un sagribēsies kaut ko te darīt, samazinās," pieļāva Sārts.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu