Video Lietuvas prezidents Nausēda pēc incidenta ar baltkrievu videoblogeri neplāno noraidīt lūgumus fotografēties

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas prezidents Nausēda pēc incidenta ar baltkrievu videoblogeri neplāno noraidīt lūgumus fotografēties.
Lietuvas prezidents Nausēda pēc incidenta ar baltkrievu videoblogeri neplāno noraidīt lūgumus fotografēties. Foto: Ekrānšāviņš no "Twitter" video

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pēc incidenta ar skandalozo baltkrievu videoblogeri Andreju Burimu neplāno noraidīt ne bērnu, ne pieaugušo lūgumus fotografēties vai filmēties, otrdien aģentūrai BNS pavēstīja prezidenta birojā.

Šādi birojā komentēja pirmdien notikušo incidentu, kad Neatkarības atjaunošanas dienas svinību laikā Viļņā pie prezidenta vērsās kāds zēns un lūdza kopā ar viņu pozēt video un nosūtīt vislabākos novēlējumus it kā viņa draugam, kas izrādījās bēdīgi slavenais Burims, kurš sociālajos medijos pazīstams kā "Mellstroy".

"Neskatoties uz to, ka bērns, kurš vakar Neatkarības laukumā vērsās pie prezidenta, slēpa, kāds mērķis bija viņa lūgumam nodot sveicienus "draugam", prezidents turpinās pozēt selfijos ar bērniem un pieaugušajiem, kuri to lūgs," aģentūrai BNS sacīja prezidenta birojā.

Burims iepriekš sociālajos tīklos piedāvāja samaksāt divus miljonus ASV dolāru, ja kāds noorganizēs apsveikumu no kādas valsts vadītāja.

Videoblogeris nokļuva ziņu virsrakstos 2020. gadā, kad tiešraides laikā saķēra jaunas sievietes galvu un ar to vairākas reizes sita pret galdu. Viņu ir bloķējušas tādas platformas kā "YouTube" un "Twitch", jo savā saturā viņš ietvēra azartspēļu reklāmu.

"Prezidents vēlas izmantot šo iespēju, lai aicinātu jauniešus atšķirt labo un ļauno sociālajos medijos un vecākus runāt ar saviem bērniem par kaitīga satura bīstamību sociālajos medijos un mācīt viņiem to apzināties," norādīja prezidenta birojā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu