Sākts kriminālprocess par nelaimes gadījumu Latvijas–Baltkrievijas robežas izbūves darbu laikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Par Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūves darbu laikā notikušo letālo nelaimes gadījumu ir sākts kriminālprocess, informēja Valsts policija.

Vakar Valsts policija saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Bērziņu pagastu, kur, kā liecina sākotnējā informācija, veicot būvdarbus, ekskavators iekrita upē un apgāzās uz sāna.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ir gājis bojā ekskavatora vadītājs, 1968.gadā dzimis vīrietis. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 146.panta 2.daļas - darba aizsardzības noteikumu pārkāpšana, ja tas izraisījis cilvēka nāvi vai smagus miesas bojājumus.

Par šādu nodarījumu Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai probācijas uzraudzību, vai sabiedrisko darbu, vai naudas sodu.

Kā jau ziņots, otrdien, veicot Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūves darbus, ir gājis bojā SIA "Pamatceļš" ekskavatora vadītājs.

Nelaimes gadījums noticis, ekskavatoram ieslīdot upē.

"Pamatceļš" ir projektēšanas un būvniecības uzņēmuma "Citrus Solutions" piesaistīts apakšuzņēmējs.

Ņemot vērā ātras reakcijas nepieciešamību, uzņēmumi šobrīd sadarbojas ar visām atbildīgajām iestādēm un Valsts policiju, kā arī tiek veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Tāpat informācija par notikušo nekavējoties tika nodota Valsts darba inspekcijai, un notikuma vietā strādā Valsts policija, kā arī informēts projekta pasūtītājs VAS "Valsts nekustamie īpašumi".

Robežas būvniecības projekta komanda izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu