Noskaties Salaspilī aizturēts ilgi meklēts BMW X5 zaglis. Vīrietis slēpies ārzemēs (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jau ziņots, ka pērn 14. janvāra naktī tika saņemta informācija par Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā pie daudzdzīvokļu nama nozagtu 2015. gada izlaiduma automašīnu BMW X5, kuras vērtība ir ap 23 000 eiro. Tajā pašā naktī policisti zagto spēkratu atrada kādas privātmājas teritorijā Ķekavas novadā, kur bija arī automašīnu detaļas no vēl sešām zagtām mašīnām un signāla slāpēšanas ierīce, kas izmantota BMW X5 zādzībā.

Turpat tika atrasta un atsavināta arī šaujamieroču munīcija un liels daudzums nelikumīga alkohola.

Tonakt automašīnas zaglim izdevās aizbēgt. Taču aizdomās par līdzdalību noziegumā policisti minētās privātmājas teritorijā aizturēja teritorijas īpašnieku. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņš bija piekritis, ka mašīna tur tiek paslēpta, apzinoties, ka tā ir zagta. Automašīna BMW X5 tika atdota tās īpašniekam.

Turpinot darbu šajā lietā, policisti izskaitļoja arī iespējamo BMW zagli, un šā gada 7. martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas likumsargi Salaspilī viņu aizturēja. Jāpiemin, ka garnadzis bija slēpies no policijas un ilgu laiku atradās citā valstī.

Aizturētais ir dzimis 1986. gadā un jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par spēkratu zādzību.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par transportlīdzekļa zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Šajā kriminālprocesā par aizdomās turētajiem atzīti abi minētie vīrieši.

Aizdomās turētajam 1986. gadā dzimušajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Jāpiemin, ka Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu izdalītā kriminālprocesā pret teritorijas īpašnieku pēc Krimināllikuma 221.2 panta trešās daļas, 233. panta otrās daļas un 195. panta otrās daļas – par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā; par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai mantas realizēšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu