Krievijas pilsoņus, kas Rīgā piedalīsies Putina “vēlēšanās”, pārbaudīs ne vien policija, bet arī vēstniecības personāls (1)

TVNET
Papildināts 12:47, 15. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas vēstniecība Rīgā.
Krievijas vēstniecība Rīgā. Foto: O.Kemppainen/Shutterstock

Krievijas vēstniecība Latvijā sociālajā tīklā “X” (agrāk Twitter) piektdien, 15.martā, ir izplatījusi paziņojumu, kurā brīdina, ka drošības nolūkos visas personas, kas svētdien, 17.martā ieradīsies diplomātiskās pārstāvniecības telpās, lai nobalsotu Krievijas prezidenta “vēlēšanās”, pie ieejas tikšot pārmeklētas.

Dodoties balsot Rīgā, Ukrainas neatkarības ielā 2 (ieeja vēlēšanu iecirkņos no Oskara Kalpaka bulvāra puses), Krievijas pilsoņi ir aicināti neņemt līdzi lielas somas, citus lielus priekšmetus, pārvietošanās līdzekļus (velosipēdus, skrejriteņus), kā arī metāla un viegli uzliesmojošus priekšmetus, piemēram, šķiltavas, aerosolus un traukus ar šķidrumiem.

Lai nodrošinātu vēlētāju personas datu aizsardzību, iecirkņos nedrīkstēšot ienest arī foto vai video aparatūru, mobilos telefonus, planšetdatorus un citas elektroniskas ierīces.

Personīgās mantas, kuras nav atļauts ienest vēstniecības telpās, varēšot atstāt tam īpaši paredzētā vietā pie ieejas. Vēlēšanu iecirkņos būs videonovērošana.

Jau ziņots, ka Latvijas Valsts policija un Valsts robežsardze šajā nedēļas nogalē gaidāmo Krievijas prezidenta “vēlēšanu” laikā Rīgas ielās savu iespēju robežās veiks Krievijas vēstniecībā izvietotā balsošanas iecirkņa apmeklētāju skrīningu, lai pārliecinātos, vai viņiem ir tiesības uzturēties Latvijā.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks aicināja Latvijā dzīvojošos Krievijas pilsoņus, kuri vēlas piedalīties tā sauktajās Krievijas prezidenta vēlēšanās, rēķināties ar šīm iespējamām pārbaudēm uz ielas.

“Pieeja vēstniecībai attiecīgi tiks kontrolēta, veidojot pārbaudes punktus kopā ar Valsts robežsardzi, pārbaudot uzturēšanās atļaujas vai vīzas,” sacīja Ruks.

Policijas priekšnieks piebilda, ka tādas pašas pārbaudes veic arī Krievijas dienesti, kad Latvijas pilsoņi dodas balsot uz vēlēšanu iecirkņiem Krievijā.

“Tā ir katras valsts pašas iekšēja izvēle, [bet] mēs pie sevis šādus soļus paredzam,” sacīja Ruks.

Tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski būs vienīgi izrāde pašreizējā diktatora Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notiks no 15. marta līdz 17. martam, bet Latvijā balsošana notiks tikai svētdien, 17. martā.

Saskaņā ar neatkarīgo tīmekļa izdevumu "Meduza" un "Vjorstka" ziņām, Kremlis amatpersonām izvirzījis uzdevumu nodrošināt, lai par 71 gadu veco Putinu būtu nobalsojuši vismaz 80% vēlētāju.

Pat nerēķinoties ar ierastajām manipulācijām ar balsu skaitīšanas rezultātiem un vēlētāju aktivitāti, nav ne mazāko šaubu, ka Putins kārtējo reizi tā dēvētajās vēlēšanās "uzvarēs", paliekot amatā vismaz līdz 2030.gadam, jo Krievijā jau sen nepastāv nekāda reāla opozīcija un visi vērā ņemamie opozīcijas līderi vai nu bijuši spiesti atstāt valsti, vai ielikti cietumā, bet opozīcijas redzamākais politiķis Aleksejs Navaļnijs tika nomērdēts cietumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu