Daudzviet Rīgas parkos, mežos un nomaļās vietās atklājas nepatīkama aina - bezpajumtnieku ierīkotas mājvietas jeb, pareizāk sakot, migas, kas sastāv no tuvējo atkritumu tvertņu satura. Tādas ir Imantas mežā, Juglā un citviet. Dažas dienas pēc tam, kad TVNET informēja Rīgas domi par bezpajumtnieka “saimniecību” blakus rīdzinieku iecienītai atpūtas vietai pie Bābelīša ezera, piedrazotā teritorija tika sakopta. Taču tādas ir vēl un vēl. Iespējams, rīdziniekiem jābūt uzstājīgākiem, prasot vietvarām sakārtot apkārtni.

"Liels bija mans pārsteigums, kad, jau ejot ārā no parka, man pavērās ainava, kāda iederētos kādos dziļos Krievijas nostūros, - teritorijā, kas atrodas blakus ceļam, kur atpūtnieki novieto savas automašīnas, divos ar žogu nožogotos zemes pleķīšos, kur pēc visa spriežot kaut kad agrāk bijuši mazdārziņi, mētājās saviņķelētas segas, tukšas pudeles un vēl milzīgs lērums nenosakāmas drazas lielos apmēros,"raksta Veltas kundze.

"Vai nu tur kāds ir izlēmis izveidot izgāztuvi, vai iemitinājies bomzis. Par pēdējo liecina uzskatāma guļvieta ar segu kumšķi. Visas skaistās pastaigas emocijas kā ar roku aizslaucītas, māsa šokā. Kurš par šo ir atbildīgs, un vai atpūtniekiem vēl ilgi iemīļotā pastaigu vietā būs jājūtas kā Krievijas sādžā?”

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X