Portugāle "čehu iniciatīvai" piešķirs 100 miljonus eiro

TVNET/LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: US ARMY / WIKIPEDIA

Portugāle pievienojušies Čehijas iniciatīvai par artilērijas šāviņu iegādāšanos Ukrainas vajadzībām ārpus Eiropas Savienības (ES) un piešķirs šīm vajadzībām 100 miljonus eiro, pavēstīja Portugāles Aizsardzības ministrija.

"Ņemot vērā Portugāles saistības atbalstīt Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti atbilstoši starptautiski atzītajām robežām, kā arī atbilstoši ANO Hartai un starptautiskajām tiesībām, Ministru padome šodien pieņēma rezolūciju, kas ļauj piešķirt līdzekļus šiem mērķiem 100 miljonu eiro apjomā," teikts paziņojumā.

Ministrijā piebilda, ka ar atbalstu, kas tiek piešķirts šīs kopīgās iniciatīvas ietvaros, tiek papildināta militārā palīdzība, ko Portugāle sniedz Ukrainai "kopš Krievijas iebrukuma pirmās stundas".

Februārī Minhenes drošības konferencē Čehijas prezidents Petrs Pavels pavēstīja, ka Čehija ārpus ES apzinājusi 800 000 šāviņu, ko valstis, kuru rīcībā ir šie šāviņi, ir gatavas nekavējoties pārdot.

Čehija paziņoja par līdzekļu vākšanu un koordinē šo operāciju.

Pagājušajā nedēļā Čehijas premjers pavēstīja, ka šobrīd ir savākts pietiekami daudz līdzekļu, lai iegādātos pirmo partiju - 300 000 artilērijas šāviņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu