INFOGRAFIKA “Aiz priekškara”: Austrumu frontē bez pārmaiņām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Navaļnija piemiņas pasākums pie Krievijas vēstniecības Rīgā
Navaļnija piemiņas pasākums pie Krievijas vēstniecības Rīgā Foto: Evija Trifanova/LETA

Februārī Ukrainas un Krievijas temati Latvijas ziņu raidījumu vidē bija visplašāk atspoguļotā tēma. Šie temati aiz sevis atstāja ekonomikas, veselības, drošības un izglītības tēmu blokus.

 

Tomēr jāielūkojas dziļāk, lai saprastu, kādi temati parādījās, kādi pieauga un kādi, gluži otrādi - samazināja savu īpatsvaru tad, kad Latvijas ziņu raidījumi atspoguļoja ar Ukrainu un Krieviju saistītos notikumus.

 

Daudzas tēmas atkārtojas mēnesi pēc mēneša, kā, piemēram, sankcijas, palīdzība, karadarbība, diplomātija un dažādas vizītes, graudi un citas. Bet daži notikumi iepriekš nav prognozējami un iekrīt mediju dienaskārtībā negaidīti. Piemēram, negaidītā, bet savā ziņā traģiskas nolemtības pilnā ziņa par opozicionāra Alekseja Navaļnija nāvi Krievijas cietumā. Februārī apritēja arī Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma otrā gadadiena, tādēļ šai skumjajai gadskārtai bija veltīts daudz mediju uzmanības.

 

Ja salīdzina ar šī gada janvāri, tad visvairāk “augušās” tēmas ir sankcijas un palīdzība Ukrainai, kā arī Krievijas prezidenta vēlēšanas un sports. Savukārt karadarbības, diplomātijas, izraidīšanas un graudu tēmas ir guvušas mazāku mediju uzmanību. Daļa no graudu tēmas gan nav pazudusi, bet pārceļojusi pie poļu un ukraiņu zemnieku strīda un robežas bloķēšanas aktualitātēm. Savukārt Latvijai nelojālo un eksāmenus kārtot negribošo cilvēku tālākais liktenis februārī mazliet zaudēja mediju uzmanību, iespējams, gaidot kādas reālas darbības.

 
SIF MAF 2023
SIF MAF 2023 Foto: LETA

Projektu līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta "Aiz priekškara" saturu atbild ziņu aģentūra "LETA". #SIF_MAF2023

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu