"Stabilitātei" pārdomā un uz CVK locekles amatu tomēr virza Svilāni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viesnīcā "Grand Hotel Kempinski Riga" notiek politiskās partijas "Stabilitātei!" valdes priekšsēdētāja Alekseja Rosļikova gada ziņojums par paveiktajiem darbiem un turpmākajiem izaicinājumiem Eiropas Parlamenta vēlēšanās 2024. gadā un Pašvaldības vēlēšanās 2025. gadā.
Viesnīcā "Grand Hotel Kempinski Riga" notiek politiskās partijas "Stabilitātei!" valdes priekšsēdētāja Alekseja Rosļikova gada ziņojums par paveiktajiem darbiem un turpmākajiem izaicinājumiem Eiropas Parlamenta vēlēšanās 2024. gadā un Pašvaldības vēlēšanās 2025. gadā. Foto: Zane Bitere/LETA

"Stabilitātei" Saeimas frakcija darbam Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) tomēr virza Inas Svilānes, nevis Viļa Sruoģa kandidatūru.

Saeima pēc partijas rosinājuma marta sākumā no CVK locekles amata atsauca "Stabilitātei" pārstāvi Katarinu Ogorodņiku. Pēc parlamenta lēmuma frakcija CVK locekļa amatam virzīja zvērināta advokāta Sruoģa kandidatūru, bet tagad to ir atsaukusi.

Tagad kā kandidāte darbam CVK no partijas puses pieteikta Svilāne, kura ir Latvijas Universitātes Akadēmiskā departamenta Zinātnes projektu nodaļas vecākā eksperte. Svilānei ir maģistra profesionālais grāds valsts pārvaldē. Viņa arī kandidējusi no "Stabilitātei" saraksta 14.Saeimas vēlēšanās.

Par pretendentes apstiprināšanu CVK locekles amatā vēl būtu jābalso Saeimai.

Nesen savu pārstāvi CVK amatā nomainīja arī "Jaunā vienotība".

Lielāko daļu no CVK locekļiem ierasti virza Saeimas frakcijas. Saskaņā ar likumu CVK priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus - Augstākā tiesa savā plēnumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu