Svinīgā ceremonijā tiks apbalvoti Latvijas labākie mediķi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Supavadee butradee/Shutterstock

Ceturtdien, 21. martā, notiks "Gada balvas medicīnā" svinīgā ceremonija, kurā tiks apbalvoti Latvijas labākie mediķi, informē Latvijas Ārstu biedrība (LĀB).

"Gada balva medicīnā 2023" tiks pasniegta 15 nominācijās, bet ikvienam sabiedrības pārstāvim bija iespēja balsot par savu kandidātu desmit nominācijās - "Gada ģimenes ārsts", "Gada ārsts speciālists", "Gada zobārsts", "Gada ārsta palīgs", "Gada farmaceits", "Gada māsa", "Gada māsas palīgs", "Gada vecmāte", "Gada funkcionālais speciālists" un "Gada slimnīca".

Tradicionāli "Gada balva medicīnā" tiks pasniegta arī nominācijās "Gada jaunais ārsts", "Gada cilvēks medicīnā", "Gada notikums medicīnā" un "Gada balva par mūža ieguldījumu medicīnā". Šajās nominācijās uzvarētājus noteiks LĀB ekspertu vērtējums. Savukārt nominācijā "Gada docētājs" par saviem iedvesmojošākiem pedagogiem balsos Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes medicīnas studenti.

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) balvu par mūža ieguldījumu medicīnā šogad nolēmusi pasniegt traumatologam - ortopēdam un veselības aprūpes vadības ārstam Jānim Petronim un internistam - kardiologam Ivaram Siliņam.

Siliņš ir Rīgas Medicīnas institūta jeb tagadējās Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pirmā izlaiduma (1956) absolvents, ārsts, kardiologs, zinātnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks (2004) un profesors. Viņš ir strādājis slimnīcā "Gaiļezers" kopš tās atvēršanas 1979.gadā un ilgus gadus bijis Iekšķīgo slimību klīnikas vadītājs. Profesors aktīvi darbojies gan zinātniskajā darbā, gan jaunās mediķu paaudzes skološanā. Tāpat Siliņš ir atmiņu grāmatas "Mans gājiens" (2016) autors, un LĀB Goda biedrs kopš 2001.gada.

Savukārt Petronis uzsācis savas darba gaitas 1970.gadā Gulbenes slimnīcā, bet 2018.gadā kļuvis par ilggadēju Rīgas 2.slimnīcas vadītāju, bet 2019.gadā par tās valdes priekšsēdētāju. Viņš ir ieviesis ceļa locītavas endoprotezēšanas operāciju ar kinemātiskās datornavigācijas sistēmu "Orthopilot", kā arī ir vairāku publikāciju autors.

Petronis 2000.gadā apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordenņa IV šķiru, kopš 2014.gada ir LĀB Goda biedrs, 2016.gadā saņēmis Rīgas gada balvu sociālajā nozarē, bet 2019.gadā - Rīgas domes Atzinības rakstu un piemiņas balvu par inovatīvu metožu pielietošanu medicīnā, sabiedrības veselības veicināšanu un Rīgas medicīnas nozares popularizēšanu pasaulē.

"Gada balvas medicīnā" pasniegšanas pasākumu organizē LĀB sadarbībā ar Latvijas Jauno ārstu asociāciju un Latvijas Māsu asociāciju, kā arī Latvijas Universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu