"Latvijas mediju valodas balvu" saņēmis "Satori.lv", Grīnberga un Arnis Krauze

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Žurnālists Arnis Krauze
Žurnālists Arnis Krauze Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts valodas centra (VVC) un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) rīkotajā "Latvijas mediju valodas balvā" kā 2023.gada laureāti apbalvoti "Satori.lv", Arita Grīnberga un Arnis Krauze, informēja VVC.

Interneta portālu kategorijā I pakāpi piešķīra portālam "Satori.lv" un III pakāpi - portālam "Dance.lv".

Radio raidījumu vadītāju kategorijā I pakāpi piešķīra Grīnbergai, II pakāpi Eduardam Liniņam un III pakāpi - Inesei Vaikulei.

Televīzijas raidījumu vadītāju kategorijā I pakāpi piešķīra Krauzem, II pakāpi Artai Skujai un III pakāpi - Jānim Gestem.

Laikrakstu kategorijā III pakāpi piešķīra laikrakstam "Ventas Balss", un žurnālu kategorijā II pakāpi piešķīra žurnālam "Lielais Detektīvs" un III pakāpi - žurnālam "Rīgas Laiks".

Veicināšanas balvas ieguva žurnāli "Avenīte" un "Ir", interneta portāli "Lakuga.lv" un "Santa.lv", radio raidījumu vadītāja Signe Krebse, televīzijas raidījumu vadītājs Ilmārs Tīrmanis un audiovizuālo pakalpojumu pēc pieprasījuma raidījumu vadītāji Andris Auzāns un Olga Dragiļeva.

Apbalvošanas ceremonijā Kultūras ministrija un Rakstniecības un mūzikas muzejs simpātijas balvu pasniedza Latgales Reģionālās televīzijas žurnālistei Ausmai Spruktei-Kozulei par prasmīgu latgaliešu valodas lietojumu ikdienas darbā.

Šogad akcijā piedalījās 76 dalībnieki.

Katrs no laureātiem saņēma īpaša dizaina balvu, kuru veidojis mākslinieks Arvīds Endziņš, atzinības rakstu, kā arī tiesības savā izdevumā, portālā vai raidījumā izmantot zīmolu "Laba valoda". Dāvanas nodrošināja SIA "Tilde", SIA "LU Open Minded" un Latviešu valodas aģentūra.

Akcijas mērķis ir ne tikai cildināt medijus un raidījumu vadītājus, bet arī atgādināt, ka mūsu valsts valodas tīrība un kvalitāte ir mūsu pašu rokās, akcentē VVC.

Apbalvošanas pasākums norisinājās Rakstniecības un mūzikas muzeja kultūrtelpā "Tintnīca".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu