Foto Rinkēvičs pēc Saldus apmeklējuma slavē vietējos uzņēmējus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vizīte Saldus novadā
Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vizīte Saldus novadā Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Saldus novadā strādā ambiciozi gan lielie, gan mazie uzņēmēji, kuri rūpējas par Latvijas labklājību, reģionālās vizītes laikā pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Darba vizītes laikā Valsts prezidents tikās ar Saldus novada domes vadību un vietējiem uzņēmējiem, kā arī klātienē apskatīja vairākus uzņēmumus un Saldus mājražotāju vakara tirgu, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

"Saldū ir salīdzinoši daudz konkurētspējīgu un eksportspējīgu uzņēmumu. (..) Tikos ar vairākiem uzņēmējiem kopīgā sarunā, kur uzklausīju viņu viedokli par birokrātijas mazināšanas un uzņēmējdarbības veicināšanas iespējām reģionos," darba vizītes laikā teica Valsts prezidents Rinkēvičs.

Vairāk par uzņēmējdarbības aktualitātēm, izaicinājumiem un attīstības iespējām pašvaldībām Valsts prezidents uzzināja tiekoties ar dažādu nozaru uzņēmējiem kopīgā sarunā Saldus "KOPtelpā", gan klātienē apskatot vietējā un ārzemju kapitāla uzņēmumus: saldējuma ražošanas uzņēmumu SIA "Tērvete Food", reklāmas, reprezentācijas materiālu un iepakojuma ražošanas uzņēmumu SIA "Karlsberg".

Foto: Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vizīte Saldus novadā

Rinkēvičs apmeklēja arī būvmateriālu ražošanas uzņēmumu SIA "Schwenk Latvija", kas uzsācis sadarbību ar enerģētikas uzņēmumu "AJ Power" un pagājušajā gadā izveidojis Kurzemē lielāko industriālo saules parku. Valsts prezidents Rinkēvičs arī devās uz Saldus mājražotāju vakara tirgu.

Atsaucoties vietējo jauniešu aicinājumam sociālajā tīklā "Instagram", Valsts prezidentam bijusi "sirsnīga tikšanās" ar Druvas vidusskolas skolēniem.

Saldus novada apmeklējuma laikā Valsts prezidents apmeklēja arī pirmā Latvijas armijas virspavēlnieka pulkveža Oskara Kalpaka muzeju un piemiņas vietu "Airītes", kur nolika ziedus pie Kalpaka piemiņas vietas un iepazinās ar muzeja ekspozīciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu