Foto un Video Pabriks pieļauj Krievijas saistību ar notikušo apšaudi, lai eskalētu vēršanos pret Ukrainu (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Līga Gredzena/LETA

Aiz Maskavas tuvumā notikušās apšaudes "stāv Krievija", kuras mērķis ir eskalēt situāciju pret Ukrainu, ierakstā tviterī norāda bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (LA).

"Inscinētais "teroristu" uzbrukums Maskavā ir sekas rietumu līderības trūkumam un mazajam atbalstam Ukrainai. Maskava eskalē rietumiem "sejā"," raksta Pabriks.

Politiķis norāda, ka Krievija mērķis ir eskalēt situāciju pret Ukrainu, redzot, ka Rietumu līderi izrāda pasivitāti, nespēku un samiernieciskumu.

Kā ziņots, apšaudē un ugunsgrēkā, kas izcēlušies netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", piektdien gājuši bojā vismaz 40 cilvēki, ziņo lietotnes "Telegram" kanāls "112", kas saistīts ar Krievijas totalitārā režīma drošības iestādēm.

Vēl aptuveni 140 cilvēki ir ievainoti. Zināms, ka vairāku cietušo stāvoklis ir smags.

Foto: Ugunsgrēks un terora akts Piemaskavas koncertzālē "Krokus Siti Holl"

Kā vēsta Kremļa kontrolētā ziņu aģentūra "RIA Novosti", uz publiku uguni no automātiskajiem ieročiem atklājuši vismaz trīs maskēšanās tērpos ģērbti cilvēki. Tikmēr lietotnes "Telegram" kanāls "Shot" ziņo, ka uzbrucēji bijuši vismaz pieci.

Ukrainas pusē karojošo brīvprātīgo vienību - Krievijas Brīvprātīgo korpusa (RDK) un leģiona "Krievijas brīvība" - pārstāvji ir paziņojuši, ka nav iesaistīti šajā teroristu uzbrukumā. Arī Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks paziņoja, ka Ukraina šajā incidentā nav iesaistīta.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu