Antiukrainiska partija Polijā kļuvusi par trešo populārāko (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JAREK PRASZKIEWIC

Antiukrainiska galēji labējā partija "Konfederācija", kuras biedri piedalījās kravu pārvadātāju protestu organizēšanā Polijā pie Ukrainas robežas, ir kļuvusi par trešo populārāko partiju Polijā, liecina sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Vislielākais vēlētāju atbalsts Polijā ir valdošajai partijai "Pilsoniskā koalīcija" (KO), par kuru gatavi balsot 29% respondentu. Atbalsta līmenis šim politiskajam spēkam nav mainījies kopš janvāra.

Otrajā vietā popularitātes ziņā ir iepriekš valdījusī nacionālkonservatīvā partija "Likums un taisnīgums" (PiS), kuru atbalsta 24% aptaujāto. Salīdzinājumā ar janvāra pirmo pusi atbalsts tai samazinājies par pieciem procentpunktiem.

Trešajā vietā ar 13% vēlētāju atbalstu ir "Konfederācija". Kopš marta sākuma atbalsts tai ir pieaudzis par diviem procentpunktiem.

Par centriski labējo aliansi "Trešais ceļš", kas ir valdošajā koalīcijā, tagad būtu gatavi balsot 9% respondentu. Atbalsts tai ir samazinājies par trim procentpunktiem.

Kreiso partiju apvienību "Jaunie Kreisie", kas arī ir valdošajā koalīcijā, atbalsta astoņi procenti aptaujāto.

"Konfederācijas" Ļubļinas nodaļas vadītājs Rafals Meklers bija viens no kravu pārvadātāju protesta līderiem pie Ukrainas robežas.

"Konfederācija" ir ne tikai antiukrainisks, bet arī antieiropeisks politiskais spēks.

Viens no šīs partijas galvenajiem pārstāvjiem Gžegožs Brauns agrāk aicināja "apturēt Polijas banderizāciju" un paziņoja, ka "mums nemācīs vēsturi vācieši un ebreji".

Brauns ir pazīstams arī ar prokrieviskiem uzskatiem, un viņu bieži citē Krievijas propagandas mediji. Viņš bija vienīgais Polijas Seima deputāts, kurš pērnā gada sākumā nenobalsoja par rezolūciju ar aicinājumu Eiropas Savienībai un NATO palīdzēt Ukrainai karā pret Krieviju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu