Peskovs atsakās atbildēt uz jautājumu par teroristu spīdzināšanu; aktīvisti spīdzināšanu nosoda (40)

papildināts
TVNET
Papildināts 15:14, 25. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Viens no aizturētajiem
Viens no aizturētajiem Foto: EPA/Scanpix

Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atteicies atbildēt uz jautājumu par fiziskas ietekmēšanas un spīdzināšanas pēdām uz četru aizdomās par terorakta īstenošanu koncertzālē Piemaskavā aizturēto cilvēku ķermeņiem.

Maskavas Basmannijas rajona tiesa svētdien piemēroja arestu četriem vīriešiem, kas tiek apsūdzēti terorakta sarīkošanā koncertzālē Piemaskavā.

ASV medija CNN pārstāvis Peskovam pirmdien lūdza komentēt to, ka tiesas zālē tapušajos attēlos un video redzams, ka aizturētie pakļauti vardarbībai - viņiem ir zilumi un piepampušas sejas, bet viens no viņiem uz tiesas sēdi nogādāts ratiņkrēslā. Savukārt nedēļas nogalē internetā pierādījās video, kuros redzama aizturēto spīdzināšana.

“Es šo jautājumu atstāšu bez atbildes,” uzsvēra Peskovs.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, piektdienas teroraktā koncertzālē “Krokus Siti Holl” (“Crocus City Hall”) gāja bojā 137 cilvēki, bet vēl vismaz 180 tika ievainoti. Atbildību par šo uzbrukumu jau uzņēmies džihādistu grupējums “Islāma valsts”.

Tikmēr aktīvistu organizācija “Komanda pret spīdzināšanu” publiski nosodījusi vardarbību pret aizdomās turētajiem.

“Atbildei uz barbarismu nevajadzētu būt barbarismam,” teikts aktīvistu paziņojumā.

Aktīvisti uzsver, ka liecības, kas sniegtas spīdzināšanas laikā, ir mazvērtīgas, jo cilvēks saka nevis patiesību, bet jebko, lai tikai spīdzināšana beigtos.

Šāda spīdzināšana arī veicina cietsirdības līmeņa palielināšanos sabiedrībā, uzskata aktīvisti.

“Ja valsts pieļauj terorismā aizdomās turēto spīdzināšanu, tad tā var vērst nelikumīgu vardarbību arī pret pārējiem pilsoņiem,” teikts organizācijas paziņojumā.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu