Biseksuālā Ieva: biseksualitāte nav fāze, kas pāriet (5)

TVNET/Zilonis studijā/TV3
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zilonis studijā

"Biseksualitāte nozīmē pievilcību pret savu un citiem dzimumiem, tas nenozīmē tikai vīriešus un sievietes. Man kā biseksuālai sievietei ir pievilcība ne tikai pret vīriešiem, bet arī sievietēm un nebinārām personām," sarunu šovā “Zilonis studijā” stāsta aabiedriskā aktīviste, kustības “Neons” līdzdibinātāja Ieva Feldmane, kura identificējas kā biseksuāla sieviete.

Lai gan iepriekš viņa bija precējusies ar vīrieti un abi bija kopā vairāk nekā desmit gadus, biseksualitāte mosties sākusi jau daudz agrāk. "Man ir bijusi pievilcība pret mana dzimuma pārstāvēm diezgan ilgu laiku, arī pirms tām attiecībām. Es teiktu, pubertātes laikā es to sevī sajutu," stāsta Ieva.

"Biseksuālu cilvēku reprezentācijas Latvijā joprojām īsti nav. Tāpēc esmu atvērta par to, jo es zinu, ka mani salīdzinoši nekas neapdraud," saka Ieva.

Viens no populārākajiem mītiem par biseksualitāti ir tāds, kā tā ir tikai fāze, gan pāries. "Biseksualitāte ir ļoti konkrēta seksuālā orientācija, kas ir pilnīgi leģitīma, eksistējoša. Tā nav fāze. Cilvēkiem, kuri, piemēram, uzauguši tādā sabiedrībā, kur par šīm lietām vispār nerunā vai kur tas nav pieņemts, kur varbūt ir pat bīstami iesaistīties attiecībās ar sava dzimuma pārstāvjiem, ceļš var būt ilgāks," norāda Feldmane.

Ieva uzsver, ka viņas seksuālā orientācija ir tikai daļa no viņas. Taču biseksualitāte nav fāze, kas pāriet. "Varbūt kādam tas ir pārejoši, bet ne visiem," piebilst Feldmane.

Vairāk interviju skaties te. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu