Latvijā ir ļoti daudz valstij nelojālu iedzīvotāju, kuri atbalsta putina sākto karu Ukrainā un vēlētos, lai šis izdzimtenis to pašu paveic arī šeit. Baisi, bet fakts. Tomēr šie cilvēki tā vienkārši domā un viss. Un tad ir tādi, kuri krievijas labā spiego, piegādājot terorismu atbalstošajai valstij informāciju par Latvijas un sabiedroto armiju un stratēģiski nozīmīgiem objektiem. Valsts drošības dienesti šos spiegus ķer, bet tiesneši – laiž viņus vaļā.

Pēdējo pāris gadu laikā vietējie tiesneši regulāri pieņēmuši, maigi izsakoties, diskutablus lēmumus saistībā ar apsūdzētajiem, kuri pilnīgi nepārprotami vēlas šeit krieviju, nevis Latviju.

Visi atceras smaidīgo Valēriju, kurš piekāva jaunieti ar Ukrainas karogu. Un Tatjanu, kuras administrētajā Telegram kanālā “Baltijas antifašisti” iedzīvotājus vārda tiešā nozīmē aicināja spiegot krievijas labā. Vai Jeļenu, kura logos izkāra krievijas karogus ar uzrakstiem “Putins ir mans draugs”, bet pēc tam tiesas sēdē apsaukāja Latvijas prezidentu. Visus kā vienu tiesa atbrīvoja.

Tomēr šie visi vēl ir ziediņi, un tiesneši nolēmuši spert soli tālāk. Izrādās, ka mūsu tiesneši sākuši atbrīvot arī agresorvalsts labā strādājošos spiegus. Viņi atbrīvoti pret drošības naudām, kas, salīdzinot ar viņu paveikto nodarījumu, ir smieklīgi mazas. Šobrīd vairums no tiem aizbēguši uz krieviju vai baltkrieviju. Ja kāds palaida garām, tad plašāk par šo skatiet šajā “Nekā personīga” sižetā.

Tātad – drošības dienesti šos cilvēkus pieķēra spiegošanā, viņi tajā atzinās, bet tiesnešiem šķita, ka līdz tiesas sēdei nevajag viņus turēt apcietinājumā. Nav jau tā, ka spiegi ar savām darbībām varētu kaut kā kaitēt Latvijai un tās drošībai, vai ne? Ā, pag...

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X