Opozīcijas partija "Stabilitātei" aicina Saeimu nosodīt Piemaskavā notikušo teroraktu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Opozīcijā esošā partija "Stabilitātei" rosina Saeimu nosodīt Piemaskavā notikušo teroraktu un izteikt līdzjūtību cietušajiem.

"Veikts cietsirdības un nogalināto cilvēku skaita ziņā nedzirdēts terorisma akts, kurā gājuši bojā nevainīgi cilvēki un bērni, kurus teroristi nošāvuši mērķtiecīgi un aukstasinīgi. Tika veikts noziegums pret cilvēcību," savu iniciatīvu pamato "Stabilitātei".

Frakcija uzskata par nepieciešamu "izteikt Latvijas valdības" nosodījumu "nežēlīgajam un asiņainajam terorisma aktam, un līdzīgi kā citām valstīm izteikt līdzjūtību upuru ģimenēm un to tuviniekiem, kā arī visiem citiem, kurus ir skārusi traģēdija".

Jau ziņots, ka 22.martā bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē "Crocus City Hall", kas atrodas Piemaskavas pilsētā Krasnogorskā. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts. Krievijas Izmeklēšanas komiteja ir apstiprināja 137 cilvēku nāvi. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās "Islāma valsts". Krievija ir paziņojusi, ka aizturēti 11 aizdomās turēti, tai skaitā četri terorakta izpildītāji.

Savukārt pirms mēneša, kad Saeima 22.februārī pieņēma paziņojumu, godinot Ukrainas aizstāvjus un iedzīvotājus par viņu drosmi un varonību, paužot atbalstu Ukrainai līdz tās uzvarai, par šo paziņojumu nenobalsoja neviens no "Stabilitātei" deputātiem.

Paziņojumā Saeima atkārtoti pauda visstingrāko nosodījumu Krievijas īstenotajam agresijas karam pret Ukrainu un nelokāmu atbalstu Ukrainas neatkarībai, suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās. Parlamenta deputāti pieprasīja, lai Krievijai nekavējoties izbeidz visas militārās darbības Ukrainā un izved visus spēkus un militāro ekipējumu no visas starptautiski atzītās Ukrainas teritorijas bez jebkādiem nosacījumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu