Aktīvistam Krievijā piespriež sešu gadu cietumsodu par kara kritizēšanu (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Cietums.
Cietums. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Krievijas Komi Republikas militārā tiesa trešdien, 27. martā piesprieda sešu gadu cietumsodu aktīvistam par Krievijas iebrukuma Ukrainā kritizēšanu internetā.

Tiesa atzina 35 gadus veco Nikolaju Farafonovu par vainīgu "publiskā kūdīšanā uz teroraktiem", ziņoja vietējie mediji.

Prokuratūra apgalvoja, ka viņš publicēja "videoierakstus un ziņojumus", kuros aicināja aizdedzināt militārās rekrutēšanas centrus.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pirms diviem gadiem Krievijā ir notikuši vairāki desmiti šādu dedzināšanas mēģinājumu.

Nevalstiskā organizācija "Memoriāls", kas Farafonovu dēvē par politisko ieslodzīto, ziņoja, ka viņš platformā "Telegram" vadīja kanālu, kurā atklāti kritizēja karu Ukrainā. Farafonovs savā kanālā pieminēja Ukrainā nogalinātos Krievijas karavīrus, vienlaikus kritizējot politiskās represijas, "patriotisko" prokremliski orientēto izglītību skolās, un komentēja citus vietējos jautājumus.

Farafonovs 2022.gada oktobrī tika sodīts par armijas "diskreditēšanu", jo internetā komentēja Krievijas karavīru veiktās ukraiņu bērnu slepkavības. Neraugoties uz naudas sodu, Farafonovs turpināja publicēt kritiskus vēstījumus, līdz pagājušā gada septembrī viņu aizturēja par "aicinājumiem uz terorismu".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu