Pašvaldība vēlas noskaidrot rīdzinieku domas par dronu lietošanu un pilsētas gaisa mobilitāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Līdz 24.aprīlim rīdzinieki portālā "georiga.lv" var piedalīties pašvaldības aptaujā un izteikt viedokli par pilsētas gaisa mobilitāti, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Aptaujas mērķis ir gūt priekšstatu par iedzīvotāju viedokli bezpilota lidaparātu jeb dronu lietošanā Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Aptauja tiek īstenota Interreg Baltijas jūras reģiona programmas projektā "CITYAM" un notiek vienlaicīgi vairākās Eiropas pilsētās.

Pilsētas gaisa mobilitāte ietver dažāda veida dronus, kā arī dronu pacelšanās un nolaišanās vietas.

Aptaujas mērķis ir palielināt iedzīvotāju izpratni par pilsētas gaisa mobilitāti un iesaistīt tos Rīgas gaisa mobilitātes attīstības plānošanā, lai dronu lietošana pilsētvidē būtu droša un cilvēkiem draudzīgāka.

Kā liecina Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā publicētā informācija, projekta mērķis ir izstrādāt vadlīnijas bezpilota lidaparātu integrēšanai pilsētas mobilitātes ekosistēmā. Radīt efektīvu likumisko ietvaru, lai paplašinātu bezpilota lidaparātu izmantošanu dažādām pilsētas vajadzībām. Veicināt iesaistīto pušu sadarbību dažādu inovatīvu risinājumu izstrādē, kā arī stiprināt starpvalstu sadarbību un pieredzes apmaiņu.

Īstenojot projektu, plānots izveidot bezpilota lidaparātu nolaišanās vietu plānošanas un atlases rīku, izstrādāt vadlīnijas bezpilota lidaparātu integrēšanai pilsētas mobilitātes ekosistēmā un radīt ceļa kartigaisa mobilitātes attīstīšanai.

Projektā iesaistīti partneri no Somijas, Vācijas, Zviedrijas, Igaunijas, Polijas un Latvijas.

Kopējais visu partnerpilsētu budžets paredzēts 3,7 miljoni eiro. Rīgas pašvaldībai atvēlētais budžets ir 197 992 eiro. No tā pašvaldības līdzfinansējums ir 19 799 eiro.

Projektu plānots īstenot līdz 2025.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu